12.03.2010.      

Autori: Mario Iličić, Goran Razić
Photo: Bjelolasica, arhiva Skijanje.hr

 

Novi snijeg za proljetno skijanje u Hrvatskoj

60-ak cm novog snijega, koliko je palo u Gorskom Kotaru te 70-ak na Sljemenu i 80-ak na Platku, produžit će sezonu skijanja za još nekoliko tjedana.

Platak trenutno broji do 300 cm snijega. Otvorene su staze Radeševo, Zavoj 19, Turistička i Bebi lift. Danas je na rasporedu i noćno skijanje, koje će baš kao i dnevno skijanje biti besplatno za sve pripadnice ljepšeg spola, zbog nedavnog Dana žena.

Novi snijeg pao je i na Sljemenu. Sljeme trenutno ima oko 70 cm snijega, a od staza u pogonu su Bijela livada, Zeleni spust i Crveni spust. U radu je sjedežnica i vučnica na Bijelom. Staze su dobro pripremljene i očekuju skijaše i bordere svakodnevno. Noćno skijanje održava se utorkom i četvrtkom od 19 do 22 sata. Jedina upozorenja iz Zagrebačkog Holdinga tiču se posebne regulacije prometa na Sljemenskoj cesti zbog snimanja filma. Isto tako, baš kao i prethodnih dana održavaju se skijaški treninzi na nekim stazama te će primjerice danas Zeleni spust biti otvoren samo polovično.

Na Bjelolasici trenutno ima 100 cm snijega, a od staza u radu su Gomirkovica, Vilinska draga, Livade i Bjelolasica. Prognoza vremena je dobra i Olimpijski centar s veseljem dočekuje skijaše i bordere. Podsjetimo, staza Vrelo nije otvorena zbog nedostatka snijega te nepostojanja sustava umjetnog zasnježenja.

Od manjih hrvatskih skijališta u radu su Čelimbaša s oko 90 cm snijega, Rudnik kraj Tršća također s oko 100 cm snijega, Petehovac kraj Delnica koji broji nešto manje od metra snijega, a na kojem je moguće dnevno i noćno skijanje svakoga dana. Isto tako, u radu je i Tominac u Slavoniji, koji trenutno bilježi oko 30 cm snijega.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 126815
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr