Skijanje.hr

28.02.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Platak 2016.? 11 novih staza i 3 nove žičare!

Iz Primorsko-goranske županije (opet) najave o modernizaciji i ulaganju u Platak.

Na danas održanom redovnom druženju s novinarima predstavnici Primorsko-goranske županije najavili su konačni početak aktivnosti vezanih uz uređenje Platka. Po riječima odgovornih, Platak bi u narednim godinama trebao izrasti u centar planinskog turizma koji će privlačiti goste tokom cijele godine.

Za početak će se ove godine urediti parkiralište te uz njega izgraditi sportski teren, a za to je već u postupku ishodovanje lokacijske dozvole. U istom roku bi trebala biti gotova i dokumentacija vezana uz uređenje staze Radeševo, novu žičaru na istoimenoj stazi te sustav umjetnog zasnježenja.

-.--.-

Puno ambiciozniji planovi odnose se na vremenski rok od sljedećih pet godina gdje županija planira, uz pomoć bespovratnih sredstava Europske unije te javno-privatnog partnerstva, Platak razviti u respektabilno skijalište. U tom vremenskom roku u planu je početak gradnje tri nove žičare, jedanaest novih staza, jezera za umjetno zasnježenje i smještajnih jedinica s dvije tisuće ležajeva.

Prepreke u ostvarivanju navedenog su, očekivano, neriješeni imovinsko-pravni odnosi koji se tek kreću rješavati iako se o njima priča godinama. Jasnija slika o cijelom projektu bit će poznata kad se izradi predinvesticijska studija za koju će županija uskoro raspisati natječaj.

-.--.-

Sve skupa, lijepa obećanja. No, vladajuće strukture nikad nisu štedjele na slatkorječivosti po pitanju Platka – pogledajmo samo gotovo identične najave o uređenju iz 2010. ili čak 2006. Jasno je onda otkud gorak okus u ustima svih riječkih skijaša kad se popnu na svoje skijalište.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2021.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 287186
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr