26.11.2012.      

Autor: Goran Razić

Foto: Ivan Kašuba (Val Thorens), arhiva Skijanje.hr

 

U Francuskoj otvoreni Val Thorens i Serre Chevalier

Ovih dana bude se i francuska skijališta. Ponešto svježeg snijega te tek prognozirane obilnije snježne padaline razveselit će brojne goste francuskih skijališta u 12. mjesecu.

I dok se Talijani i Austrijanci žure ne bi li čim prije otvorili svoje staze Francuzi su gotovo u pravilu vjerni ranije određenim datumima otvaranja skijaških centara. Prvi val otvaranja bio je još u rujnu kada je otvoren Grande Motte glečer iznad Tignesa. Spomenimo kako je upravo on još uvijek jedini otvoren skijašima u borderima u kompleksu L'Espace Killy. Otvaranje poveznice Val d'Isere - Tignes, uključujući i niže predjele skijališta, očekuje se 01.12. 

U listopadu je bilo moguće skijanje na najvišem europskom glečeru iznad Les deux Alpesa, koji je trenutno zatvoren, a ponovno će goste primiti nakon 01.12. Isti datum otvaranja ima i omanji Les Orres, dok se Risoul i Puy Saint Vincent otvaraju za vikend 08. i 09.12.

Najviši skijaški centar u Europi, Val Thorens, svoja vrata je otvorio 24.11. (video s otvaranja skijališta u sezoni 12/13. pogledajte u nastavku), dok je samo dan kasnije, odnosno jučer, žičare pokrenuo i Serre Chevalier, ali samo u smanjenom obimu. 

Chamonix možda otvori pokoju žičaru narednog vikenda, dok se puni pogon očekuje tek 22.12. Navedeni datum vrijedi i za otvaranje Paradiski kompleksa kojeg čine Les Arcs i La Plagne, a koji će svoje otvorenje napraviti samo nekoliko dana prije, točnije 15.12. 

U Francuskoj u prosjeku trenutno ima između 30 i 50 cm snijega i to pretežno na višim predjelima skijališta, dok je novi snijeg već počeo padati i sukladno prognozama tako bi trebalo biti i narednih dana kada bi se ponegdje moglo akumulirati i preko 100 cm snijega. 

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 198885
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr