05.01.2011.      

Photo: Goran Razić

 

Razzoli: "Staza u Zagrebu lijepa, ali teška"

Prošlogodišnji pobjednik Sljemena, Giuliano Razzoli, ovu sezonu nije počeo najbolje. Ipak, to ne znači da se ne nada obrani naslova. Prvu pobjedu pamtit će zauvijek, a kako sam navodi, to je bio i svojevrstan "trigger" za olimpijsku medalju.

» A. Tomba: "Razzolijeva i moje medalje zasluga su maminih tortelina"

Giuliano Razzoli
je prošlogodišnji kralj Sljemena. Ovogodišnja obrana titule ne djeluje baš najrealnije, s obzirom na dosadašnje rezultate mladog Talijana, no sve je otvoreno. 

"Nadam se da ipak mogu obraniti titulu. Na zadnjem sam treningu vozio vrlo brzo, nisam u najboljoj, ali sam u dobroj formi. Sviđa mi se utrka na Sljemenu jer je ovdje posebna atmosfera i mnogobrojna publika. U Zagrebu sam ostvario prvu pobjedu u Svjetskom kupu, a prva se pobjeda ne zaboravlja. Nakon nje sam osvojio olimpijsko zlato pa se može reći da su mi se pobjedom na Sljemenu "otvorila" mnoga vrata.  Staza je u Zagrebu vrlo lijepa ali je i teška, no sutra ću dati sve od sebe."

-.-Skijanje.hr-.-
Kako je pobjeda u Zagrebu pomogla osvajanju olimpijskog zlata pojasnio nam je Razzoli:

"Pomogla mi je ponajprije psihološki. Kako bi bio najbolji u slalomu, što mislim da mogu biti, pobjede su mi vrlo bitne. Osim Zagreba osvajanju zlata pomogla je i utka u Kranjskoj Gori."

Planovi o Kristalnom globusu u slalomu za sada još uvijek ne postoje, ili ih Razzoli ne želi iznositi u javnost. Bodovna suša ipak je s obje noge na zemlji prikovala Tombinog miljenika, koji ipak daje do znanja kako će prave ambicije oko Globusa biti jasnije nakon sljemenske utrke. 

Svjetski skijaški kup nudi samo nekoliko noćnih utrka. Prva, spektakularna, on a u Münchenu, je odvožena pred nekoliko dana. Na rasporedu je Sljeme. Voli li Razzoli noćne utrke?

"Da, moja je prva pobjeda bila na noćnoj utrci. A i ne volim rano ustajati. Atmosfera na noćnim utrkama je drugačija.", pojasnio je u stilu pravog Talijana.

Predviđanja pobjednika su najnezahvalnija stvar posljednjih godina u muškom skijanju. No favoriti ipak postoje. Možda nekoliko njih? 

"Da, ima mnogo dobrih skijaša : Herbst, Grange, Kostelić, Lizeroux, Hirsch... vidjet ćemo…"

-.--.-tomba razzoli
Kao što smo već pisali, Razzoli je prošle godine doživio svojevrsnu nezgodu s razbijanjem pobjedničke krune. No nova je stigla ubrzo. Kako komentiraš tu nezgodu? 

"Tehničar je razbio krunu, no organizatori utrke na Sljemenu darovali su mi novu na natjecanju u Garmischu. Mislim da je kruna vrlo lijep suvenir s utrke. Sjećam se kada sam je vidio prvi put, bila je prekrasna."

Usporedbe s Tombom su glavna priča u Italiji. Popularnost raste? 

"Postao sam popularniji i to mi se sviđa. No, sada imam mnogo više obaveza pa ovog ljeta nisam bio u mogućnosti otići na praznike. Ne mogu se uspoređivati s Albertom, on je nevjerojatan. Dobar mi je prijatelj te mi pomaže svojim savjetima prije utrke. On ima mnogo iskustva."

Samo nekoliko utrka uvijek se mota po ustima mnogim skijašima, barem kada je u pitanju po njima najbolja. Tu su Adelboden, Schladming, i naravno, Sljeme. Da li je moguće kod kuće pobijediti Ivicu Kostelića, baš kao što ti je uspjelo i na Olimpijskim igrama?

"Sutra je nova utrka, novo natjecanje. Ivica je u dobroj formi, pobijedio je na zadnjoj utrci u Münchenu. Očekujem spektakl i dobru utrku", završio je Giuliano Razzoli.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 265179
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr