NATJECANJA

»

SKIJANJE

04.01.2015.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

SQT Zagreb SL (ž): Shiffrin uvjerljivo do druge krune

Mikaela Shiffrin (USA) stigla je do uvjerljive pobjede na ženskom slalomu Sljemena 2015., ponovivši time 2013. godinu.

U tri nastupa dvije pobjede. Bilanca je to Mikaele Shiffrin na slalomima Svjetskog kupa na Sljemenu. Ove dvije pobjede su uzastopne, a ona današnja ostvarena je s ukupnih 1.68 sek. prednosti u odnosu na drugoplasiranu Kathrin Zettel (AUT) te čak 2.79 sek. prednosti u odnosu na trećeplasiranu Ninu Loeseth (NOR).

Već nakon prve vožnje Shiffrin je imala 0.80 sek. prednosti. A ovom prigodom spojila je dvije najbrže vožnje te dvije uzastopne pobjede i u ovosezonskom Svjetskom kupu, a nakon što je na samom kraju godine slalomsku pobjedu odnijela i u Kühtaiju (AUT).

-.-Goran Razić-.-

Shiffrin pobjedom dolazi i na samo bod zaostatka u odnosu na Fridu Hansdotter (SWE) u slalomskom poretku Svj. kupa. Frida je današnju utrku završila na četvrtom mjestu, Tina Maze (SLO) na petom. Šarka Strachova (CZE) veliku prigodu za upisivanje novog slalomskog podija propustila je odustajanjem u drugoj vožnji, pobjednica Aspena Nicole Hosp (AUT) od sljemenske utrke oprostila se još u prvoj vožnji. Saša Tršinski jedina je od hrvatskih djevojaka završila prvu vožnju, i to na 41. mjestu.

Konačni rezultati prvih 10 utrke:

1. SHIFFRIN Mikaela (USA) 1:56.66
2. ZETTEL Kathrin (AUT) +1.68
3. LOESETH Nina (NOR) +2.79
4. HANSDOTTER Frida (SWE) +3.27
5. MAZE Tina (SLO) +3.50
6. MIELZYNSKI Erin (CAN) +4.02
7. GAGNON Marie-Michele (CAN) +4.35
8. COSTAZZA Chiara (ITA) +4.62
9. HECTOR Sara (SWE) +4.76
10. THALMANN Carmen (AUT) +4.99
...
41. TRŠINSKI Saša (CRO) +7.04 (nakon 1. vožnje)

POPOVIĆ Leona (CRO), MIŠAK Iva (CRO), ŠOLA Matilda (CRO) - bez završetka prve vožnje

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 06. siječnja 2015.   07:51h

    Član od:
    11.11.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Čestitke svim djevojkama, a pogotovo Hector i Gutierez koje su sa brojem 61 i 62 došle do devetog i dvadesetog mjesta. Shiffrin je klasa za sebe, Zettel podvrđuje da je u slalomu jedna od najboljih, Loeseth da je sve zrelija, Hansdotter također, a Maze da je jedna od najboljih svih vremena.
    Zahvaljujući Tini na Sljemenu se skupilo neviđeno puno Slovenaca koji su začinili događaj, vidio sam i Austrijance, a u drugoj vožnji kraj mene je bila Norvežanka sa svojom zastavom.
    Staza je bila odvratno ledena, tvrda , dovoljan je podatak da prvu vožnju nije završilo 25 djevojaka , među njima i N. Hosp. Drugu vožnju nije završilo sedam , a među njima velike Kirchgasser, Moellg, Holmner, Zuzulova i Šarka !?
    Utrka odlično organizirana, počevši od ZET-a čiji su autobusi neprekidno kružili, Erberov put odlično očišćen i posut, šatori sa hranom i čajem na dovoljno lokacija, hrana zaista u neograničenim količinama, sendviči, grah i hot-dog. Čaja koliko želiš ! Gorska služba je u derezama pomagala na strmim djelovima, a publika fantastična i pristojna.
    Program su vodili Blažičko i Pavlica koji su katkad pretjerali , ali su bili animatori, nekoliko puta su nasmijali Slovence oko nas. D.J. Philly je puštao (miksao) odličnu muziku tako da uz spust Hansdotter pusti Fridu od Psihomoda, a uz Ignjatović iz Srbije pušta Bajagu...
    Gledalaca po mojoj procjeni nije bilo više od šest tisuća, ali to ne znači da danas ne bude deset , a možda i petnaest tisuća. Apeliram na sve koji čitaju ovo da to ne propuste: Ivica možda posljednji put, veliki Hirscher i Matt, simpatični Neureuther, Dopfer, Pintauralt, a tek naši... Propustiti pakao navijanja kada se niz stazu spuste Ivek, Filip, Natko i ostali dečki se naprosto ne smije..
    Vidimo se na "bregu" !!!!
  • Objavljeno: 04. siječnja 2015.   14:06h

    Član od:
    10.12.2012.

    Mjesto:
    Hrvatska, Istra

    Ćestitke Mikaeli! I bravo za Ninu!

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 256287
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr