28.10.2011.      

Autor: Ivan Kašuba 

Schladming krenuo s radom

Kao i prethodnih godina, Planai je i ove godine otvorio svoje staze, kao jedno od prvih ne glečerskih skijališta u Alpama.

Iako je sredina jeseni, a lišće još uvijek u svojim šarenim bojama opada, na brdu Planai ponad austrijskog gradića Schladming, prvi skijaški gosti uživaju na snijegu.

Snježne padaline koje su prošli tjedan zabijelile Alpe, bile su izvrsna podloga za još jedno rano otvaranje skijališta Schladming. Za Schladming ovo i nije neka novost, ako se prisjetimo prošle godine, kada su svoje staze otvorili skijašima već 17. listopada.

Odlična snježna artiljerija uz pomoć nešto prirodnog snijega, te napora vrijednih djelatnika skijališta još jednom je urodila plodom. Naime, novo učinkovito korištenje i upravljanje snježnim resursima, koje se koristi za proizvodnju potrebnih količina snijega, omogućuje u hladnim uvjetima podizanje "bijelog tepiha" u roku od samo 30 sati. Sada se na stazi nalazi iznimno kompaktan, 35 centimetara debel sloj snijega, koji pruža prvi okus nadolazeće zimske sezone.

-.--.-

Trenutno je u radu 8-sjedežnica Märchenwiese i istoimena staza. Do staze se može doći gondolom iz doline Schladminga ili planinskom cestom za koju se ne naplaćuje cestarina. Cijena dnevne skijaške karte je 15,00 eura za odrasle, dok za djecu košta 7,00 eura. Za osvježenje te pravi skijaški štimung brine se "Onkel Willy’s Hütte" koja je također otvorena za ovu prigodu.

Iako na vidiku još nema obilnijih snježnih padalina, temperature su za sada povoljne. Sljedeći veći val otvaranja ne glečerskih skijališta u Austriji očekuje se krajem studenog, pa se nadamo kako će se ovo jesensko skijanje samo spojiti za zimom.

U priloženom videu pogledajte kako je to izgledalo na otvorenju ove nedjelje, 23. listopada 2011.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 132165
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr