18.12.2007.      

Autor: Tomislav MuhvićPhoto: Rudnik, arhiva Skijanje.hr  

Skijališta Gorskog kotara u sezoni 07/08

U nastavku Vam donosimo novitete u sezoni za manja goranska skijališta. Novi snijeg i niske temperature trebali bi osigurati solidan start sezone.

Skijalište Čelimbaša, pored Mrkoplja, je potpuno spremno za start sezone, no još uvijek nedostaje veća količina snijega. Priprema staza je započela. Snijega ima oko 50 cm. U podnožju je uređen novi ugostiteljski objekt u alpskom, drvenom stilu, sa domaćom hranom, koji bi gostima trebao nuditi kakvu takvu ponudu poslije (i za vrijeme) skijanja.

Skijalište Rudnik u Tršću bilježi neke značajnije pomake. Drugim riječima "bacili su se na posao". Skijalište, u suradnji sa ski klubom Tršće, priprema i uređuje ski akademiju "baby centar", za one najmanje. Od radova na skijalištu proširena je staza, te je dobiven jedan top za zasnježivanje,  koji je proizašao iz donacije. Paralelno s time rješava se i dovod vode. Za iduću sezonu skijalište ima projekt osvjetljenja staze, pa bi od sljedeće sezone u ponudi trebalo biti i noćno skijanje. Ratraci i vučnica su servisirani i atestirani te su spremni za rad čiji se početak očekuje uskoro!

Begovo Razdolje nedaleko od Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica ima cijenu karte i dalje 50 kuna, baš kao i prošle godine, Za sada ima oko 75 cm snijega i staza se ubrzano uređuje.

Petehovac ponad Delnica ima preko 60 cm snijega, pa će uskoro skijalište krenuti s radom. Otvaranje staze i ugostiteljskog objekta trebalo je biti već prošli vikend, ali je iznenada odgođeno. Staza se uređuje, no iako još uvijek nije montirana žičara (!?) očekuje se rad već naredni vikend. Prema navodima skijališta, ostali su iznenađeni ranim snijegom, pa nisu sve stigli pripremiti na vrijeme.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 246153
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr