15.01.2010.      

Autori: Goran Razić, Matija KraljPhoto: Sljeme, arhiva Skijanje.hr  

Sljeme od subote 16.01. u radu!

Sljeme napokon kreće s radom. Nakon nekoliko najavljivanja i zatim mijenjanja termina, sada je sigurno da skijalište kreće s radom sutra.

Konačno je je poznato kako će 16.01. za skijaše i bordere biti prvi skijaški i borderski dan na Sljemenu. Bit će otvoreni Crveni i Bijeli spust te sjedežnica i vučnica na Bijelom.

Na današnjoj konferenciji za novinare, koja je upriličena u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik uprave zagrebačkog Holdinga Ivo Čović te voditelj skijališta Sljeme Dragutin Žiljak, obavijestili su novinare kako su navedene dvije staze u potpunosti spremne za rad. Zeleni i Plavi spust još uvijek nisu spremni, ali će uskoro i oni biti zasnježeni i pušteni u rad, obavijestili su prisutne odgovorni.

Prema informacijama Dragutina Žiljka te prema potvrdi HGSS-a, stanje na Crvenom spustu je odlično. Kvaliteta snijega je iznimna i svi se pozivaju na prvo ovogodišnje skijanje. Noćno skijanje na rasporedu je već sljedeći četvrtak od 19 do 22 sata.

Na upite novinara zašto se već nije krenulo s pripremom staze, kako bi se za eventualno posljednji vikend praznika iskoristio barem Bijeli spust, sa skijališta poručuju kako je glavni krivac za to vrijeme, uz veliku "pomoć" malog kapaciteta jezera, koje jednostavno nije moglo davati dovoljno vode koliko je Sljemenu potrebno.

No skijanje počinje već sutra i to sa smanjenim cijenama skijaških karata. Od danas će tako cijene u odnosu na prošlu godinu biti niže između 30 i 40%, a razlozi su recesija i kasnije otvaranje sezone. Dnevna karta za odrasle će tako biti 60 kn radnim danom, odnosno 100 kn vikendom, dok će noćno skijanje biti 50 kn . No kako sve ne bi bilo idealno, od ove sezone više neće važiti besplatnih karata za skupine nezaposlenih, umirovljenika i sl.

Kako utrkama na Sljemenu nije kraj, dokaz su predstojeće FIS utrke, koje se na Sljemenu održavaju od 18. do 20.01., a nakon kojih će skijanje biti potpuno besplatno (u periodu od 12 do 16 sati, nap.a.).

Osim otvaranja sezone dotaknuti su i aktualni problemi oko izgradnje novog te sanacije postojećeg jezera, a odgovori su sljedeći: "Kod sanacije jezera najveći je problem dobivanje ekoloških dozvola i to je jedini razlog zašto se čeka s radovima. Što se tiče izgradnje novog jezera, koje bi u potpunosti zadovoljilo sljemenske potrebe za vodom, čeka se donošenje novog prostornog plana Parka prirode Medvednica. A na taj plan opet se čeka već dobrih 10 godina", zaključci su gospode Bandića i Žiljka. I pitanje nove žičare za Sljeme nameće se samo po sebi: "Za sada ne želim iznositi nikakve informacije. Svi planovi oko novih investicija bit će poznati na vrijeme", dodao je Bandić.

Za kraj i malo statističkih podataka. Na Sljemenu je u protekloj sezoni skijalo 30.917 skijaša, a sezona je trajala točno 90 dana. U usporedbi s godinom prije, to je porast od 15%, kada je na sljemenu skijalo i bordalo 27.285 skijaša, iako je sezona trajala nešto duže - čak 106 dana.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 146695
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr