22.12.2009.      

Autor: Goran Vukelić 

Snowboarder sat vremena visio nad provalijom

Izlet izvan označenih staza mogao je skupo stajati austrijskog snowboardera.

Ni sanjati nije mogao Kurt Welden kako će završiti njegov izlet izvan označenih staza na austrijskom ledenjačkom skijalištu Mölltal. 31-godišnji se Austrijanac prošlog tjedna odlučio na boardanje dubokim snijegom bez poznavanja terena i bez stručnog vodstva. Ta ga je nepromišljena odluka lako mogla stajati života.

Welden je boardao niz padine prekrivene dubokim snijegom i daleko od označenih staza sve dok se nije u jednom trenutku našao na litici ispod koje je zjapila provalija. U posljednji se trenutak uspio zaustaviti na maloj izbočini, tek koji korak od pada i gotovo sigurne smrti. Uspio je ukopati snowboard u snijeg i pozvati u pomoć gorsku službu spašavanja.

Sat vremena je prošlo dok su dežurne službe uspjele osigurati područje i helikopterom izvući nepromišljenog boardera s litice. Tih je sat vremena morao provesti gotovo nepomično jer je u svakom trenutku prijetila opasnost od odrona koji bi ga odnijeo u bezdan.

Srećom, akcija spašavanja je prošla uspješno, a Welden je zaradio epitet najsretnijeg boardera na svijetu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 277101
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr