21.01.2006.      

Autori: Goran Razić, Matija KraljPhoto: Michaela Dorfmeister; Željko Mihalić (Skijanje.hr) 

St. Moritz, S (ž) – Dorfmeister, Götschl, Kostelić

Na današnjem spustu Svjetskog kupa za skijašice u švicarskom St. Moritzu i nova pobjeda Michaele Dorfmeister, druga Renate Götschl, a treća Janica Kostelić...

Nova pobjeda Michaele Dorfmeister i na današnjem spustu u St. Moritzu! U ovom trenutku u brzim disciplinama ipak gotovo nedodirljiva Austrijanka slavila je i danas u konačnici vremenom 1:43.76, a uz 7 stotinki sekunde prednosti ispred drugoplasirane, kako se Torino bliži iznova sve opasnije, sunarodnjakinje Renate Götschl te 19 stotinki sekunde prednosti ispred sjajne trećeplasirane Janice Kostelić.

Janica je danas ponovno odvezla jednu sjajnu, agresivnu spust utrku, a na prolazima je za tada vodećom Renate Götschl zaostajala za svega 3, pa 5, pa 8 i u konačnici za 12 stotinki sekunde, a jedina koja ih je obje potom uspjela potisnuti na drugo, odnosno treće mjesto, sa startnim brojem 30, u završnici je bila Michaela Dorfmeister.

Odlična četvrta danas je potom bila Alexandra Meissnitzer (AUT), a peto i šesto mjesto zauzele su švicarske senzacije sa startnim brojevima 45 i 39 (!) Martina Schild i Monika Dumermuth. Desetim mjestom ugodno je iznenadila i još jedna Švicarka s visokim startnim brojem, Carmen Casanova. Anja Pärson (SWE) današnju je utrku završila na sedmom mjestu, dok je osma bila još jedna djevojka s visokim startnim brojem 48, Wendy Siorpaes iz Italije.

Nika Fleiss, a koja je današnji spust iskoristila kao novu priliku za trening uoči sutrašnje superkombinacije, sa startnim brojem 64 utrku je završila na završnom 56. mjestu (+ 3.55 u odnosu na Dorfmeister).

Imamo i ekskluzivnu prvu izjavu s lica mjesta, a koju je neposredno nakon utrke dala Janica Kostelić:
"Jako sam zadovoljna svojom vožnjom. Staza je bila dosta tehnički zahtjevna, a ja sam se bacila na glavu, pa što bude! Ispalo je super."

U ukupnom poretku Svjetskog kupa za skijašice Janica je probila granicu od 1000 bodova te i nadalje zadržala svoje vodstvo, a koje sada u odnosu na drugoplasiranu Michaelu Dorfmeister iznosi 128 bodova.

Sutra je u St. Moritzu na rasporedu superkombinacija.

Konačni poredak prvih 10 skijašica danas:

1.) MICHAELA DORFMEISTER (AUT) 1:43.76
2.) Renate GÖTSCHL (AUT) + 0.07
3.) Janica KOSTELIĆ (CRO) + 0.19

4.) Alexandra MEISSNITZER (AUT) + 0.25
5.) Martina SCHILD (SUI) + 0.35
6.) Monika DUMERMUTH (SUI) + 0.42
7.) Anja PÄRSON (SWE) + 0.45
8.) Wendy SIORPAES (ITA) + 0.55
9.) Nicole HOSP (AUT) + 0.57
10.) Carmen CASANOVA (SUI) + 0.86
...
56.) Nika FLEISS (CRO) + 3.55

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 239448
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr