07.04.2008.      

Autor: Matija Kralj 

Svindalu "Verbier High Five"

Četiri mjeseca nakon teške ozljede zadobivene uslijed pada na treningu spusta u američkom Beaver Creeku Aksel Lund Svindal iznova pobjeđuje!

Na devetom izdanju "Verbier High Five"-a, natjecanja sastavljenog od pet disciplina, a koje se tradicionalno održava u švicarskom Verbieru, sjajni Norvežanin Aksel Lund Svindal slavio je ispred Švicaraca, dvojice Didiera, Cuche i Defaga.

U ženskoj konkurenciji, istovremeno, pobjedu je odnijela Fraenzi Aufdenblatten, ispred Slovenke Špele Pretnar i Šveđanke Janette Hargin.

"Verbier High Five" posebno je natjecanje budući da se na njemu najvećim aktualnim i bivšim zvijezdama svjetskog skijanja na stazi suprotstavljaju i "obični" navijači. A zvijezde niti ovoga puta nisu zaobišle ovo, između ostalog, i humanitarno natjecanje. Lista onih koji su nastupili, naime, dovoljno sama za sebe govori sve: Lindsey Vonn, Julia Mancuso, Špela Pretnar, Fraenzi Aufdenblatten, Claudia Riegler, Janette Hargin, Chemmy Alcott, Daniel Albrecht, Antoine Deneriaz, Aksel Lund Svindal, Didier Defago, Didier Cuche, Marco Buechel...

Aksel Lund Svindal osobno, nakon natjecanja, očekivano je bio dobro raspoložen. Od 15 kilograma koje je uslijed teške ozljede izgubio, kako sam kaže, deset je već vraćeno. U posljednjih je nekoliko tjedana puno skijao, no još uvijek ne vjeruje kako će biti u potpunosti spreman već za nastup na otvaranju predstojeće sezone Svjetskog kupa u Soeldenu. Te dodaje:

"Vrijeme nakon ozljede za mene je bilo, priznajem, poprilično teško. Kada se odjednom iznenada nađeš u situaciji da više ne možeš raditi ono što je tvoja svakodnevica, ono na što si navikao, tada tek shvaćaš što si zapravo realno izgubio. Svjetski kup i sva atmosfera oko njega istinski su mi nedostajali. Dat ću ipak baš sve od sebe, pa se onda možda ipak i uspijem koliko-toliko pripremiti za nastup na otvaranju nove sezone u Soeldenu. Lijepo je zaista bilo natjecati se nakon četiri mjeseca. I iako ovo natjecanje više ima jedan zabavni karakter, i neusporedivo je s utrkama Svjetskog kupa, pobjeđivati je, znate, za mene još uvijek jedan iznimno lijepi osjećaj!"

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 249156
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr