05.04.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Na vidiku kraj sezone u Italiji

Polako se primiče kraju skijaška sezona na talijanskim skijalištima.

Kako je proljetno sunce već dobrano ugrijalo, mnogi su "zaboravili" na skijanje. No, u snježnim se radostima još može uživati, ali vrlo kratko. Na talijanskim je skijalištima kraj sezone već na vidiku.

Malena skijališta u friulijanskoj regiji su dobrim dijelom već zatvorena. Do prvog svibnja otvorena ostaje samo Sella Nevea-Bovec koja zahvaljujući dobrom geografskom položaju ima na stazama još oko 360 cm snijega.

U Dolomiti Superski kompleksu s 10. travnjem se zatvaraju Alta Badia, Val Gardena i Val di Fassa. Kronplatz (naslovna) će nastaviti do 25. travnja, a posljednja "ključ u bravu" već tradicionalno stavlja Cortina d'Ampezzo, ove godine 1. svibnja.

U susjednom Skirama Dolomiti kompleksu Folgarida-Marilleva prestaje s radom 12. travnja,  dok će Madonna di Campiglio raditi do 27. travnja. Skijalište Passo Tonale bi trebalo biti otvoreno do 1. svibnja, nakon čega će do 19. lipnja raditi samo žičare na području ledenjaka Presena.

Na ledenjaku Val Senales s 250 cm snijega još ne pomišljaju na kraj sezone, dapače, ljubitelji skijanja se tek sada i okreću takvim destinacijama. Passo Stelvio svoja vrata planira otvoriti 28. svibnja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222986
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr