23.10.2009.      

Autor: Goran RazićPhoto: Sölden 23.10.2009., Skijanje.hr  

U Söldenu sve spremno za početak "ski cirkusa"

Ski cirkus, tj. FIS Svjetski skijaški kup, u Söldenu se prvi puta održao 1993. godine. Od prve godine postalo je jasno da je riječ o jednoj od najuspješnijih utrka u kalendaru.

Kada na otvorenje Svjetskog kupa dolaze gosti iz gotovo pola Austrije, kada si proizvođači opreme jednostavno ne dopuštaju propustiti predstavljanje novih modela skija za sljedeću sezonu, kada se svake večeri Ötztalom ori Apres Ski glazba iz svih dostupnih klubova, onda je jasno da je riječ o velikoj utrci, koja ujedno služi i kao vjesnik kvalitetne i duge sezone najboljih skijašica i skijaša današnjice.

U Söldenu je, za razliku od prošle godine, ovoga puta palo oko 70 cm snijega uoči utrka. To je izmamilo osmijeh na licima organizatora, koji već najavljuju jednu od ponajboljih otvaranja sezone. Sunčano vrijeme, odlično pripremljene i tvrde staze, negativne temperature i pravi zimski ugođaj ono je što Sölden poslovično nudi već u ranoj fazi skijaške sezone.

Kako bi natjecatelji imali što bolju podršku tu su svake godine prisutni i brojni fan klubovi. Ove godine očekuje se čak 21 fan klub iz 5 zemalja. Ukupno oko 2.000 pripadnika najvatrenijih navijačkih skupina iz svih kutaka Alpa, pa i šire, sasvim sigurno će dovesti atmosferu do usijanja. Najbolji, najmaštovitiji i najkreativniji navijači bit će i dobro nagrađeni. Organizator se i ove godine pobrinuo kako bi najboljem fan klubu pripalo točno 1.500 eura nagrade. Izbor najboljih održava se odmah nakon druge nedjeljne utrke. Naravno, umorni navijači bit će pošteno nagrađeni i na World Cup Oktoberfestu, koji će za sve žedne dijeliti malo drugačije nagrade, one u tekućem obliku.

Dok navijači slave, natjecatelji ulaze u posljednju fazu pripreme i koncentracije uoči utrka. Odlične snježne uvjete skijašice su danas u velikoj mjeri iskoristile za posljednji trening. Do 10 sati ujutro odrađivali su se treninzi na postavljenoj stazi, dok je na kraju većina sutrašnjih natjecateljica oprobala vožnju na stazi na kojoj će se voziti trka, no bez postavljenih vrata. Sutrašnji premijerni nastup u novoj sezoni očekuje i dvije Hrvatice - Niku Fleiss i Anu Jelušić. Do izvlačenja startnih brojeva ostalo je još svega nekoliko sati. Neka cirkus krene!

-.-Skijanje.hr-.-
-.-Skijanje.hr-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 252027
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr