24.01.2014.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Goran Razić 

 

V. Pavlek: "Ivica mora vratiti samopouzdanje"

Nakon slaloma u Kitzbühelu porazgovarali smo s direktorom alpske skijaške reprezentacije, Vedranom Pavlekom, koji se osvrnuo na aktualne Ivičine rezultate, ali i na predstojeće Olimpijske igre.

Ivičin slalomski rezultat u Kitzbühelu Pavleka nije posebno zabrinuo, dapače, po njegovim riječima riječ je o nužnom povratku samopouzdanja. “17. mjesto je još uvijek bolje nego izlijetanje. Nakon ona dva izlijetanja u Wengenu ovo i nije toliko loše. Ivici nakon toga treba dosta samopouzdanja kako bi dočekao Olimpijske igre u pravom svijetlu. Prva vožnja nije bila loša, a u drugoj je možda ipak malo previše bio oprezan i vozio pod “ručnom”. Mislim da mu je trebao jedan prolaz u utrci te vjerujem kako će već u nedjeljnoj superkombinaciji, pa i u Schladmingu, voziti puno bolje”, mišljenja je direktor reprezentacije Vedran Pavlek te se osvrnuo i na Gipsovu postavu staze o kojoj se uvijek priča nakon utrke. 

Ovoga puta bilo je izlijetanja, ali neki su se i jako dobro snašli: “Bilo je zanimljivo vidjeti neke slalomaše kakve stvari su radili na stazi. Neki koji jednostavno nisu navikli trenirati u takvim uvjetima. No s druge strane bilo je nekih poput Luce Aernija koji su odlično odvezli stazu. Ono najbolji također nisu imali problema, poput Neureuthera i Hirschera”

Pavlek je pojasnio i Ivičino sutrašnje propuštanje legendarnog spusta na Streifu: “Ivičina procjena je bila da mu današnja kasna utrka jednostavno ne ostavlja puno vremena za odmor i psihološko smirivanje nakon utrke te isto tako ne ostavlja niti dovoljno vremena za maksimalnu relaksaciju i rekuperaciju za najopasniji spust sezone te bi eventualni nastup bio poprilično rizičan”, pojasnio je Pavlek. 

Približava se Soči. Izbor alpinaca je ostavljen za ponedjeljak. O čemu ponajviše ovisi izbor skijaša i što je još u zraku? “Još se voze neke utrke, a još uvijek traju i prijave pa smo ostavili vrijeme do ponedjeljka kada će sve biti jasno obznanjeno. Evo Dalibor je danas recimo ostvario odličan rezultat na FIS-u u Moeni, te na još nekoliko utrka, no naravno, glavno što se od njega očekuje je skupljanje bodova u Svjetskom kupu. Vidjet ćemo kako će biti”, zaključio je Pavlek.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4718999
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr