20.10.2007.      

Autor: Goran Razić 

Warren Miller - Playground

Neumorni filmski umjetnik, koji već više od pola stoljeća na filmska platna prenosi najuzbudljivije skijaške vratolomije i neka od najboljih skijaških odredišta, i ove godine donosi nam novu avanturu.

Prema nekim izjavama posljednji uradak spada u sam vrh Millerovih produkcijskih mogućnosti, koje su do sada svojim konstantnim napretkom više puta dokazivale da ne poznaju granice.

Novi film za 2007. g., imena Playground, ponovo donosi skijaške destinacije od Švedske do Kanade, preko Aljaske i Japana, te još nekoliko, na platnu do sada neviđenih destinacija. Među takvima je i poznati "ski dome" u Dubaiu. Playground i dalje drži prepoznatljiv stil u kojem narator igra zapaženu ulogu. Tu ulogu ovoga puta je dobio Jonny Moseley, osvajač olimpijskih medalja i poznata američka skijaška zvijezda.

DubaiOvdje novostima nije kraj. Ovogodišnje osvježenje je i pojavljivanje američkog "bad boya", te tvorčeva prezimenjaka - Bodea Millera, a koje svakako daje posebnu dimenziju cijelom filmu. Glazbenoj podlozi ponovo je posvećena velika pažnja, tako su Beastie boysi, Maroon 5, Quenns, Stone Age, snimili pjesme koje mame osmijeh na lice i tjeraju adrenalin u krv.

I ove godine u filmu zapažene uloge igraju ponajbolji freerideri na svijetu. Među njima su neka već poznata lica, poput Chrisa Davenporta, Ben Wattsa, Jamie Pierrea, Kevina Quinna te Chrisa Anthonya.

Autor filma, američki redatelj Max Bervy, uoči velike turneje, na kojoj će se Playground prikazivati u više od 40 kinodvorana, izjavio je sljedeće: "Playground je mjesto gdje svaki utjecaj autoriteta prestaje, gdje su zabava i natjecanje jedini imperativi, a kreativnost i sloboda jedina pravila. Ove godine pratili smo vodeće skijaše i boardere na putovanju po powderom prekrivenim planinama, gdje je gotovo sve moguće. Jer, već više od pola stoljeća pronalazimo skijaše u svim kutevima zemaljske kugle, no uvijek ih pronalazimo na istom mjestu, na Playgroundu (Igralištu, op.a.)".

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 284324
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr