13.01.2012.      

Autor: Goran Razić 

Wengen, SK (m): Kostelić s 23. mjesta do pobjede!

Niti gotovo 3 sekunde spustaške prednosti Feuza nije bilo dovoljno da ugrozi Kostelića. Solidan spust i savršena slalomska predstava su Kostelića ponovo doveli na najvišu stepenicu postolja. Zrnčić Dim s fenomenalnim 5. mjestom do 45 bodova!

Ivica Kostelić ponovo je priča dana u Wengenu, ali ne samo u Wengenu, već i šire. Današnji nastup ponovo je potvrdio da osam dosadašnjih podija u ovoj švicarskoj skijaškoj prijestolnici nikako nisu slučajnost. Wengen, Ivica, ali i Natko gaje posebnu ljubav.  

Današnji superkombinacijski spust protekao je solidno, gledajući iz hrvatskog kuta, no ipak ne i onako kako smo svi priželjkivali. Ivičin i Natkov zaostatak za vodećim Švicarcom Feutzom, koji je iznosio oko tri sekunde, djelovao je ipak malo prevelik za konačni trijumf. No Hrvatska himna danas je ipak svirala, i to ukupno peti puta!

Sedma, odnosno osma startna pozicija za Natka i Ivicu uoči slaloma u konačnici se pokazala kao odlična. Staza Maennlichen, iako solidno pripremljena, ipak nije nudila podjednake uvjete za sve skijaše, tako da je rani start donio svojevrsnu prednost za hrvatske skijaše.

A sada hvalospjevi. Natko Zrnčić Dim ostvario je drugo najbolje slalomsko vrijeme, odmah iza Ivice Kostelića. Treba li tome što dodati? Treba. Ne samo da je Ivica imao najbrže vrijeme, nego je odvezao i jedan od boljih slaloma ove sezone. Brz, točan, beskompromisan te bez imalo štednje Ivica je ostvario 68 stotinki brže slalomsko vrijeme od Natka te 81 stotinku sekunde od trećeplasiranog Francuza Alexisa Pinturaulta

Gledati kako hrvatski dvojac drži vrh poretka gotovo do kraja ponovno nas je činilo neizmjerno ponosnima, a kvalitetu prikazane škole skijanja by Kostelić nije mogla ugroziti čak niti prednost od 2.96 sekundi koliko je imao najbrži u spustu Feuz.     

Drugo mjesto zauzeo je već spomenuti Beat Feuz, dok je do trećeg mjesta, uz puno slalomskih patnji doskijao Bode Miller, još jednom pokazavši kako s godinama puno lakše zadržava spustašku nego slalomsku formu. 

Natko Zrnčić Dim svojim današnjim nastupom došao je do svog osobno najboljeg rezultata u Wengenu.

Tin Široki današnji nastup je završio na 29. mjestu sa +6.90 sekundi zaostatka za Kostelićem. Time je Široki upisao i prva dva ovosezonska boda u Svjetskom kupu.  

Konačni poredak prvih 10 skijaša:

1. KOSTELIĆ Ivica (CRO) 2:42.16
2. FEUZ Beat (SUI) +0.20
3. MILLER Bode (USA) +0.45
4. PINTURAULT Alexis (FRA) +0.59
5. ZRNČIĆ DIM Natko (CRO) +0.79
6. LIGETY Ted (USA) +0.81
7. RAICH Benjamin (AUT) +1.11
8. PARIS Dominik (ITA) +1.23
9. JANSRUD Kjetil (NOR) +1.53
10. MARSAGLIA Matteo (ITA) +1.73
...
29. ŠIROKI Tin (CRO) +6.90 

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument) 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 13. siječnja 2012.   22:44h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Sve cestitke naj-boljem slalom-skijasu svih vremena.

    Bogami... Ako po nekim kriterijima to i nije (teško je reći da je bolji od Stenmarka i Tombe), onda je sigurno jedan od najboljih. Tako dugo na tom nivou... To mogu samo najbolji.
    Nisam gledao, ali mogu li komentirati prema dojmu... Da mu ni konkurencija nije bila neka, a ne mogu se oteti dojmu da ima Ivek i sreće bogami. Osim na Sljemenu.
    Ali loša forma u brzim disciplinama je već fakat izgleda. Što s tim?
  • Objavljeno: 13. siječnja 2012.   16:25h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ivo svaka cast....!!! Vrhunska predstava.....ali i Natka koji ima samo pola sekunde zaostatka za Ivicom u slalomu.........!!!!
  • Objavljeno: 13. siječnja 2012.   15:57h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Slazem se. Odlicna voznja i genijalna slalomska predstava kojoj nitko nije mogao konkurirati :)
  • Objavljeno: 13. siječnja 2012.   15:54h

    Član od:
    04.10.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rotterdam

    Sve cestitke naj-boljem slalom-skijasu svih vremena. Gledajuci u zivo mislio sam da oko 5 mjesta moze biti, ali ovo je stvarno van svakog razuma. Samo koliko problema drugi skijasi su iskusili a Ivo sa jednim savrsenim kontra-balansom i flerom, jednostavno nemoguce. Ivica a i Dim hvala vam na inspiraciji, lijepim i nezaboravnim momentima. Congratulations guy's. God bless you.

Prikazano 4 od 4 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 288494
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr