NATJECANJA

»

SKIJANJE

19.01.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva FIS Alpine

 

Wengen SL (m) i Cortina SG (ž) - najava utrka

Marcel Hirscher (AUT) i opet kreće prvi, Ivica Kostelić 7. u sutrašnji slalom Wengena (SUI). Skijašice u Cortini d'Ampezzo (ITA) voze superveleslalom.

Treću utrku za redom Marcel Hirscher krenut će, voljom ždrijeba, sa startnim brojem 1 i u slalom Wengena. Dok je Ivica Kostelić za sutrašnju utrku dobio najviši mogući - startni broj 7.

Utrka se vozi sa startom prve vožnje od 10:15 sati, uz postavku M. Pirchera (AUT). Dok je druga vožnja na rasporedu od 13:15 sati, uz postavku A. Doppelhofera (GER). Sve i uz najavljeni izravni TV prijenos na HTV 2.

Slalom Svjetskog kupa u Wengenu u posljednje tri godine poznaje samo jednog pobjednika - Ivicu Kostelića. Uz Ivicu najviše uspjeha u Wengenu prošlih sezona imao je dva puta drugi Andre Myhrer (SWE, startni broj 5). Dok je Hirscher drugi bio prošle godine.

"Männlichen/Jungfrau" staza za utrku kreće s 1.475, a cilj joj je na 1.281 metara nadmorske visine.

Za start na slalomu Wengena sveukupno je prijavljeno 57 skijaša iz 19 zemalja. Uz Ivicu Kostelića i na ovom slalomu od hrvatskih će predstavnika, u svojem 66. nastupu u Svjetskom kupu, nastupiti još i Dalibor Šamšal sa startnim brojem 48.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

---

Nakon današnjeg spusta najbolje skijašice svijeta sutra u Cortini d'Ampezzo (ITA) voze i svoj četvrti superveleslalom sezone. Utrka je na rasporedu od 11:45 sati uz postavku S. Abplanalpa (NOR). Za samu utrku prijevljeno je 57 skijašica. A "Olympia delle Tofane" (naslovna fotografija) za superveleslalom kreće s 2.160, cilj joj je na 1.560 mnv, uz dužinu od 2.195 metara.

Kao što je Ivica Kostelić bio dominantan na posljednja tri izdanja slaloma Wengena, tako je Lindsey Vonn (USA) dominirala na posljednja četiri izdanja superveleslaloma Cortine. Kako je i danas slavila na spustu - svakako je se može smatrati prvom favoritkinjom sutrašnje utrke, u koju će s brojem 20. Maria Höfl-Riesch (GER), unatoč mini seriji odustajanja, svakako je također u krugu favorita utrke kao skijašica koja je na Super G-u Cortine u posljednje dvije godine upisala dva druga mjesta. Dok je Tina Maze (sutra startni broj 18) ovdje prošle sezone na superveleslalomu bila odlična treća.

Od djevojaka sa zapaženijim uspjesima na Super G-u Cortine sutra još svakako posebno treba obratiti pozornost na Annu Fenninger (AUT), Fabienne Suter (SUI) te Laru Gut (SUI).

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 232954
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr