12.03.2009.      

Autor: Tomislav MatošinPhoto: Pentaphoto.com
W. Heel (naslovna)
A. L. Svindal (desno)
 

Završnica Are, SG (m) - Heel i Svindal pobjednici

Posljednji superveleslalom sezone najbolje je iskoristio Norvežanin Aksel Lund Svindal osvojivši mali Globus i učvrstivši svoju poziciju vodećeg u ukupnom poretku.

-.-pentaphoto.com-.-Aksel Lund Svindal, spust globus 08/09I danas su organizatori morali spustiti start zbog vjetra što je najviše pogodovalo Talijanu Werneru Heelu koji je doskijao do svoje treće pobjede u karijeri. 1:13:41 je bilo vrijeme koje je Heelu donijelo pobjedu za kojim je Aksel Lund Svindal (NOR) zaostao 7 stotinki i zauzeo drugo mjesto. Talijansko veselje upotpunio je Christof Innerhofer popevši se na treću stepenicu pobjedničkog postolja zaostavši 20 stotinki za svojim sunarodnjakom.

Velika borba među čak sedam skijaša se danas vodila za osvajanje malog kristalnog Globusa koju je, iako je završio drugi, dobio Aksel Lund Svindal. Mada je Heel već pobjeđivao u ovoj disciplini nije imao konstantnost rezultata kakve je Svindal ostvarivao te je završio kao drugi u ukupnom poretku superveleslaloma s 36 boda manje od Norvežanina. Šansu za svoj šesti mali Globus u karijeri prokockao je Hermann Maier (AUT) koji nije ušao ni među prvih 15 a bio je vodeći uoči početka utrke.

Naš Ivica Kostelić niti danas nije uspio osvojiti bodove. Iako je dobro vozio, bez većih grešaka problem ostaje u skijama i (nedovoljnoj) brzini koju postiže na njima. S 1.30 sekundi zaostatka Ivica je uspio doskijati do 18. mjesta.

Aksel Lund Svindal danas je osvojio četvrti mali Globus u karijeri a i pobjegao je i u ukupnom poretku na 102 boda prednosti odnosno osvojivši 1009 ukupno. Benjamin Raich (AUT) koji je danas osvojio četvrto mjesto je drugi i realno jedino još on može ugroziti Svindala u osvajanju velikog Globusa. Današnja velika greška uoči samoga skoka koštala je Didier Cuchea (SUI) mnogo vremena te je uspio završiti utrku na "sretnom" 15. mjestu što mu je donijelo bodove. No teško je vjerovati da će Cuche u preostale dvije utrke uspjeti nadoknaditi 150 bodova i prestići Svindala. U sličnoj poziciji se nalazi i naš Kostelić koji je na četvrtoj poziciji ukupnog poretka s 837 bodova.

Utrka se vozila po sunčanom i hladnom vremenu na vrlo dobro pripremljenoj stazi. No unatoč tome, zbog vjetra start je morao biti spušten na visinu početka ženskog superveleslaloma. Od 30 skijaša koji su startali, dvojica nisu utrku odvozili do kraja.

Sutra, u petak, na rasporedu je veleslalom s početkom prve vožnje u 10:00 sati odnosno druge u 12:30 sati.

Konačni poredak prvih 10 skijaša:

1. HEEL Werner (ITA) 1:13:41
2. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 0.07
3. INNERHOFER Christof (ITA) + 0.20

4. RAICH Benjamin (AUT) + 0.21
5. FILL Peter (ITA) + 0.74
6. JANKA Carlo (SUI) + 0.79
7. WALCHHOFER Michael (AUT) + 0.85
8. DEFAGO Didier (SUI) + 0.86
9. GUAY Erik (CAN) + 0.92
10. GRUENENFELDER Tobias (SUI) + 0.96
...
18. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 1.30

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 278255
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr