11.03.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: M. Schild, Zoom Agence 

Zwiesel, SL (ž) - Super-Schild, Ana bez bodova

Marlies Schild na današnjem slalomu FIS Svjetskog kupa za skijašice u njemačkom Zwieselu uvjerljivo slavila i sedmi puta na osmom ovosezonskom slalomu, Ana Jelušić nakon sjajne prve vožnje i odličnog prolaza u drugoj vožnji ostala, na žalost, bez bodova.

Za Anu Jelušić danas je kobno, na nesreću, bilo jedno odsklizavanje i pad neposredno nakon prolaza u drugoj slalomskoj vožnji, u koju je krenula kao odlična peta nakon prve vožnje, i u kojoj je na već spomenutom prolazu imala sjajnih 83 stotinke sekunde prednosti ispred tadašnje vodeće, a kako se kasnije ispostavilo konačne drugoplasirane, Šarke Zahrobske (CZE).

Marlies Schild (AUT) i na današnjem slalomu potvrdila je ovosezonsku slalomsku dominaciju usporedivu u novije vrijeme jedino sa sezonom 2000/01. Janice Kostelić, u kojoj je Janica slavila na osam od devet slaloma u toj sezoni, a priliku da izjednači upravo taj doseg Marlies Schild dobit će u švicarskom Lenzerheideu, na završnici ovosezonskog FIS Svjetskog kupa.

Na današnjoj utrci Schild je slavila s gotovo nevjerojatnih 2 sekunde i 23 stotinke sekunde prednosti ispred Šarke Zahrobske, ali i Anne Ottosson, koja je sa Šarkom podijelila to drugo mjesto. Današnjom novom slalomskom pobjedom Marlies Schild vratila je i vodstvo u ukupnom poretku FIS Svjetskog kupa za skijašice, s 15 bodova prednosti u odnosu na današnju, nakon tek 22. mjesta nakon prve vožnje, konačno ipak solidnu 11. sunarodnjakinju Nicole Hosp.

Ostavši danas bez bodova, Ana Jelušić drugo mjesto slalomskog poretka FIS Svjetskog kupa zamijenila je četvrtim, uz 32 boda zaostatka za trećom Therese Borssen (SWE) te 37 bodova zaostatka u odnosu na drugoplasiranju Čehinju Zahrobsku.

Posljednji ovosezonski slalomski nastup u FIS Svj. kupu Anu Jelušić na završnici u švicarskom Lenzerheideu očekuje iduće subote.

Konačni poredak prvih 10 skijašica danas:

1. SCHILD MARLIES (AUT) 1:36.67
2. ZAHROBSKA Šarka (CZE) + 2.23
2. OTTOSSON Anna (SWE) + 2.23

4. GIUS Nicole (ITA) + 2.53
5. POUTIAINEN Tanja (FIN) + 2.57
6. ZUZULOVA Veronika (SVK) + 2.75
7. BORSSEN Therese (SWE) + 2.79
8. DE LEYMARIE Florine (FRA) + 3.17
9. BERGMANN-SCHMUDERER Monika (GER) + 3.28
10. RIESCH Maria (GER) + 3.57
...
JELUŠIĆ Ana (CRO) - pad pa diskvalifikacija u drugoj vožnji

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 245743
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr