24.03.2006.      

Autor: Goran Vukelić 

U Rijeci predstavljen Jadranski slalom

Na startu će se naći ukupno 160 natjecatelja iz 8 zemalja.

Press konferencijom, održanom danas u hotelu Bonavia u Rijeci, predstavljen je 24. međunarodni Jadranski slalom. Tradicija održavanja Jadranskog slaloma puno je duža, no organizatori računaju izdanja od prvog poslijeratnog Slaloma, održanog 1947.g.

Međunarodni Jadranski slalom Brodokomerc Nova ove će se godine održati 01. travnja na stazi Radeševo I na Platku. Jadranski je slalom uvršten i u službeni kalendar natjecanja FIS-a, krovne skijaške organizacije. Kako ističe predsjednik Organizacijskog odbora, Milan Tumara, tri su bitna razloga zbog kojih se pristupilo organizaciji: prvi, obveza spram uspjeha riječkih skijaša u svjetskom skijanju kako bi im se omogućilo i jedno domaće natjecanje; drugi, želja da se kroz utrku valorizira značaj staze Radeševo II čije bi uređenje omogućilo da se dio treninga riječkih skijaša odvija praktički kući; te treći, kako bi se kroz organizaciju ovakvih i priredbi sličnog ranga pripremio dovoljan broj skijaških djelatnika koji bi mogli pomoći u organizaciji zimske Univerzijade u Hrvatskoj 2013.g.

Milan Tumara nije propustio priliku da se osvrne na mogućnost da Hrvatska zaista dobije domaćinstvo zimske Univerzijade 2013. riječima: "Budite uvjereni, Hrvatska će biti prva zemlja koja je Univerzijadu dobila iz prve kandidature!"

Riječ je preuzeo Febo Marinelli, sportski direktor Ski kluba Rijeka te vođa natjecanja pri Jadranskom slalomu. Organizaciju natjecanja na sebe je preuzeo Ski klub Rijeka, uz tehničku pomoć Hrvatskog skijaškog saveza. Marinelli je naglasio da je staza Radeševo I već sada spremna za natjecanje s iznimno dobrim snježnim uvjetima. Čak niti eventualna kiša sljedećih nekoliko dana ne bi smjela dovesti u pitanje snježni pokrov trenutačno debeo oko 2 m. Za samu pripremu staze zaduženo je oko 30-ak djelatnika, dok će se na dan utrke njima pridružiti i riječki učitelji skijanja u funkciji abručera. Uz 22 skijaška suca to čini brojku od oko 70-ak ljudi izravno zaduženih da sa tehničke strane sve funkcionira u najboljem redu.

Od riječkih skijaša na Jadranskom će slalomu nastupiti 5 reprezentativaca: Ana Jelušić, Matea Ferk, Danko Marinelli, Dalibor Šamšal te Franko Brigović, uz 6 juniora iz Ski kluba Rijeka. Bit će to svima prilika da poprave tzv. FIS "točke", tj. poboljšaju svoj rejting na FIS ljestvicama.

Maja Despot, tajnica Organizacijskog odbora, iznijela je podatak da na Platak dolazi oko 100 skijaša te 60 skijašica iz 8 zemalja. Osim kompletne hrvatske reprezentacije predvođene Janicom i Ivicom Kostelić, tu će biti natjecatelji iz Italije, Austrije, Mađarske, Nizozemske, Slovenije, Belgije, Bugarske… Lista će biti zaključena tek 24h pred natjecanje.

Osim Jadranskog slaloma u subotu i ostatak će vikenda biti bogat događanjima na Platku. U petak se tako održava Otvoreno prvenstvo Hrvatske u slalomu za skijaše i skijašice, dok će se u nedjelju održati Kvarnerski maraton, natjecanje u skijaškom trčanju otvoreno i za amatere.

Press konferenciji su osim predstavnika medijskih kuća prisustvovali sponzori, predstavnici gradskih struktura, bivši natjecatelji te članovi nekadašnjih organizacijskih odbora. U neobaveznom razgovoru nakon pressice saznali smo zanimljivu vijest da će Kvarnersku rivijeru ubrzo posjetiti i jedna od velikih zvijezda Svjetskog kupa, Finac Kalle Palander. Palander će se od ozljeda zadobivenih na završnici Svjetskog kupa u Aareu liječiti u poliklinici Terme Selce dr. Vlaste Brozičević.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 284881
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr