05.10.2006.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Platak, arhiva Skijanje.hr 

Jadranski slalom 2007. upitan?

Problemi prate i 2. obnovljeno izdanje priredbe na Platku.

Nakon odrađene prezentacije plana za Jadranski slalom 2007. u srpnju ove godine kod predsjednika Republike Hrvatske, činilo se da će priprema i organizacija proći bez bitnijih problema. No, ljeto je prošlo, a upiti o financijskoj pomoći, upućeni raznim gospodarskim subjektima Rijeke i okolice, ostali su neodgovoreni. Bio je to i razlog da Milan Tumara, jedan od idejnih začetnika cijele priče, uputi otvoreno pismo javnim glasilima. Tumara je poimence prozvao sve one koji nisu za shodno našli odgovoriti i potpomoći jedno ovakvo natjecanje, a posebno nakon uspješno održanog prošlog izdanja.

Njegov apel je urodio plodom, privrednici su se trgnuli i najavili priljev financijskih sredstava potrebnih za 2. obnovljeno izdanje Jadranskog slaloma. Potreban se iznos procjenjuje na oko 600 000 kuna. Sporazum o financiranju Jadranskog slaloma trebao bi biti potpisan 6. studenog u Čavlima, pokraj Rijeke. Poziv da prisustvuje potpisivanju već je upućen i predsjedniku S. Mesiću, koji obnaša funkciju predsjednika Počasnog odbora. Ipak, poučen prijašnjim iskustvima, Tumara puše i na hladno: "Ukoliko se i ovaj plan izjalovi, definitivno odustajem od cijele priče!" Inače, termin održavanja Slaloma utvrđen je za 24. ožujka 2007., dan nakon Otvorenog prvenstva Hrvatske na Platku.

Isti bi se dan trebao potpisati i sporazum o financiranju kandidature za Univerzijadu 2013., još jednog projekta u pozadini kojeg možemo iščitati ime Milana Tumare. Navedeni je projekt također doživio bezbroj odgoda, preinaka i lažnih startova. Za nadati se je da će 6. studenog ipak mnogo stvari biti jasnije i pokrenuto u pozitivnom pravcu za rješavanje ovih, prije svega razvojnih pitanja za hrvatska skijališta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 276890
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr