04.03.2008.      

Autor: Goran Vukelić 

12. ožujka odluka o FIS Jadranskom slalomu

Predstavnici organizatora upoznali javnost s pripremama za ovogodišnji FIS Jadranski slalom na Platku.

Kroz tjedan dana, 12. ožujka, bit će poznato hoće li se ove godine održati FIS Jadranski slalom. Skijaško natjecanje na Platku ove bi se godine trebalo održati, ukoliko snježne prilike dopuste, 22. ožujka.

 

jadranski slalomJavnost su se sa tijekom priprema potrudili upoznati članovi Organizacijskog odbora Milan Tumara, Febo Marinelli i Maja Despot. Organizacije se kao i ranijih godina prihvatio Ski klub Rijeka u suradnji s Hrvatskim skijaškim savezom. Sve "suhe" pripreme su zasada obavljene, čeka se snježni izvještaj s Platka i prognoza o vremenskim prilikama krajem ožujka o čemu i ovisi održavanje ovogodišnje utrke. Trenutačni hladni val nad Hrvatskom bi trebao donijeti 20-30 cm novog snijega na stazu Radeševo što bi moglo biti dovoljno za održavanje utrka u ženskom i muškom slalomu. Također, dan ranije bi se na istoj stazi održalo i Prvenstvo Hrvatske u slalomu za skijašice i skijaše.

 

Problem, kao i ranijih godina, predstavljaju financije. Od planiranih 600,000 kuna potrebnih za organizaciju na razini natjecanja održanog 2006. (slika gore), dosad je prikupljeno samo 230,000 kn. Taj su iznos osigurali Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Općina Čavle. Potpuno je izostala podrška gospodarstvenika te tako na 411 upita o sponzorstvu nije stigao niti jedan pozitivan odgovor. Finanacijske neprilike neće omesti održavanje Jadranskog slaloma, no on će biti organiziran u znatno skromnijoj varijanti. Organizatori zato još jednom upućuju poziv sponzorima da podrže ovo natjecanje bogate povijesti koja počinje još 1933. s prvom utrkom na Platku.

 

Na Platku se opet očekuju natjecatelji iz 10-ak zemalja, a najbolja pozivnica za gledatelje bit će nastup naših najboljih skijaša – Ane Jelušić i Ivice Kostelića. Uz njih, nastupit će i ostatak skijaške reprezentacije, dok bi Janica Kostelić mogla Platak pohoditi u ulozi predvozačice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 275191
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr