18.09.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

Lara Gut - povratak nakon godinu dana pauze

Mlada se švicarska skijašica priprema za novu sezonu nakon što je zbog ozljede propustila sve utrke u 2009/10 te Olimpijske igre u Vancouveru.

Gotovo je godinu dana prošlo od ozljede Lare Gut tijekom treninga na Saas Feeu. Švicarka je krajem rujna 2009. za vrijeme treninga veleslaloma pala i iščašila kuk. Iako su prvotne procjene govorile o jednom do tri mjeseca pauze, zbog operativnog zahvata koji se pokazao neizbježnim Gut je propustila kompletnu sezonu 2009/10 i ono što su mogle biti njezine prve Olimpijske igre, XXI ZOI u Vanocuveru.

-.--.-Švicarska je žetva zlata u Vancouveru tako možda mogla biti i bogatija, budući da je pored Didiera Defaga te Carla Janke i Lara lako mogla do najsjajnijeg odličja. No, zdravlje je bilo na prvom na mjestu i za ovako mladu skijašicu (rođena 1991.) nije bilo potrebe forsirati nastup na Igrama. Švicarka se skijama vratila početkom veljače u Andermattu gdje je provela mjesec dana na pripremama. "Ne osjećam više bol u kuku", izjavila je početkom ožujka. "Još uvijek skijam pod kočnicom i držim se tehničkih disciplina budući da nema smisla potencirati natjecateljsku formu pred kraj sezone."

Pauza od utrka je iskorištena i za razvijanje branda "Lara Gut" budući da su sponzori "nanjušili" veliki tržišni potencijal u mladoj skijašici. Osmišljen joj je vizualni identitet, a potpisala je i sponzorske ugovore s tvrtkama poput Audija i Rolexa. "Shvatila sam da se ljudi interesiraju za mene ne samo kao sportašicu, već i kao osobu", rekla je Gut prilikom predstavljanja nove web stranice i Twitter profila preko kojeg ažurno obavještava o aktivnostima.

-.--.-Ljetne su pripreme za Laru prošle na domaćim skijalištima, Zermattu i Saas Feeu. Ispočetka je radila na slalomu i veleslalomu, da bi u kolovozu naglasak bio na brzim disciplinama i treninzima s muškim dijelom reprezentacije. S obzirom da i sama kaže da je "...tjelesno u redu, ne osjeća bolove i zadovoljna je učinkovitim radom na spustu i superveleslalomu", protivnice već sada mogu zabrinuto očekivati Larin povratak na snijeg u Söldenu 23. listopada.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 342204
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr