05.10.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Goran Razić

 

Alpe pred novim snježnim naletom

Kraj aktualnog tjedna iznova je, sukladno trenutnim vremenskim prognozama, rezerviran za snježne padaline u europskim alpskim gorskim područjima.

Službene vremenske prognoze za Austriju od petka do nedjelje najavljuju spuštanje snježne granice sa 1.300 na 800/700 pa u nedjelju i sve do čak 500 metara nadmorske visine! Što bi u određenoj mjeri u Austriji moglo izazvati i određene prometne poteškoće na koje unaprijed vrijedi upozoriti.

Za same ski staze Bad Kleinkirchheima, Turracher Höhea (naslovna fotografija), Mölltaler glečera, Ankogela - Mallnitza i Goldecka prognoze od petka ka nedjelji najavljuju 20 do 30 cm novoga snijega. Dok bi, primjerice, Nassfeld i Gerlitzen trebali vidjeti minimalne količine novog snježnog pokrivača.

Prognoza slična onoj za Korušku predviđena je i za Južni Tirol (barem kada je u pitanju, primjerice, Lienz-Zettersfeld), regiju Salzburg s Kaprunom, Bad Gasteinom.

Pad snježne granice ispod 1.000 mnv očekuje se u petak i u Sloveniji. A prolazna i zanemariva susnježica i snijeg ne bi nas u petak trebali nužno iznenaditi niti u nekim hrvatskim gorskim područjima.  

U ovome trenutku listopadsko skijanje u Austriji je moguće na Hintertux, Kaunertal, Mölltal, Pitztal, Sölden i Stubai glečerskim odredištima. Dachstein i Kitzsteinhorn glečeri kreću službeno 9. ovog mjeseca.

U Italiji Val Senalesu i Passo Stelviu Cervinia i Passo Tonale pridružit će se od 29. listopada. Dok u Francuskoj u subotu kreće Tignes. U Švicarskoj Engelberg bi se Saas Feeu i Zermattu mogao pridružiti od 22. listopada.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 06. listopada 2011.   23:13h

    Član od:
    06.10.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ogulin

    Nadam se da će malo ovog osvježenja stići i do nas.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 260893
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr