27.11.2010.      

Autor: Matija Kralj 

Aspen, VSL (ž): Worley za stotinku

21-godišnja Francuskinja Tessa Worley stigla je danas do svoje treće veleslalomske pobjede u FIS Svjetskom kupu, i druge u Aspenu nakon 2008., uz stotinku sekunde prednosti u odnosu na pobjednicu Söldena Viktoriu Rebensburg iz Njemačke.

Za najbolje veleslalomašice svijeta zahtjevna postavka druge veleslalomske vožnje, i "infarktna" odluka o pobjednici i pozicijama na pobjedničkom podiju, obilježili su drugi veleslalom Svjetskog kupa skijašica vožen danas u američkom Aspenu.

Zbrojenim vremenom 2:06.81 do svoje druge baš u Aspenu, od tri ukupne dosadašnje veleslalomske pobjede u Svjetskom kupu u karijeri, stigla je Tessa Worley (naslovna fotografija). Četvrtim vremenom druge vožnje popravivši plasman s osmog mjesta prve vožnje sve do pobjede.

Samo stotinku sekunde zbrojeno sporija od Tesse Worley u konačnici je bila pobjednica uvodnog veleslaloma u Söldenu, i vodeća nakon prve vožnje, Njemica Viktoria Rebensburg. Dok je do treće pozicije utrke, s tek 15. pozicije nakon prve vožnje, doskijala još jedna Njemica - Kathrin Hölzl, i to uz samo dvije stotinke sekunde zaostatka u odnosu na pobjednicu utrke.

Sjajna druga nakon prve vožnje, "domaća" Julia Mancuso, u konačnici se morala zadovoljiti završnim osmim mjestom utrke. A Tanja Poutiainen treće mjesto nakon prve vožnje zamijenila je desetim mjestom na utrci.

Zgusnuta postavka vrata, i tehnički vrlo zahtjevna veleslalomska izvedba koja se tražila, u drugoj je veleslalomskoj vožnji "izbacila" šest skijašica, među kojima su bile i Marlies Schild, Manuela Moelgg, Veronika Zuzulova, Susanne Riesch. Dok su brojne skijašice u drugoj vožnji dosta još griješile u svojim nastupima.

Lindsey Vonn još je prvu veleslalomsku vožnju Aspena završila van staze. Dok je Maria Riesch u konačnici zauzela devetu poziciju utrke.

Skijašice sutra u Aspenu voze slalom. Tada i uz nastup Ane Jelušić.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. WORLEY Tessa (FRA) 2:06.81
2. REBENSBURG Viktoria (GER) + 0.01
3. HÖLZL Kathrin (GER) + 0.02
4. GOERGL Elisabeth (AUT) + 0.06
5. BRIGNONE Federica (ITA) + 0.43
6. FISCHBACHER Andrea (AUT) + 0.47
7. HOSP Nicole (AUT) + 0.58
8. MANCUSO Julia (USA) + 0.70
9. RIESCH Maria (GER) + 0.82
10. POUTIAINEN Tanja (FIN) + 0.99  

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 248799
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr