26.11.2011.      

Autor: Goran Razić

Foto: Goran Razić (Viktoria Rebensburg)

 

Aspen VSL (ž) - Rebensburg uz teškoće do pobjede

Zanimljiv i do posljednjeg trenutka neizvjestan veleslalom skijašica održan je danas u Aspenu. Olimpijska pobjednica i braniteljica malog Kristalnog globusa u veleslalomu, Njemica Viktorija Rebensburg, stigla je do svoje prve ovosezonske pobjede.

Iako rezultat djeluje pomalo očekivan, s obzirom da je riječ o olimpijskoj pobjednici i braniteljici malog Globusa, rasplet nije bio nimalo lagan za Rebensburg. Sa zaostatkom od čak 95 stotinki sekunde nakon prve vožnje, a kojemu je glavni uzrok bio velika pogreška u prvoj vožnji, Viktoria Rebensburg je u drugoj vožnji bila primorana krenuti na sve ili ništa. To joj je u konačnici i uspjelo te je uzela pobjedu s konačnim vremenom od 2:11.25, odnosno s 33 stotinke sekunde ispred drugoplasirane Austrijanke Elisabeth Görgl. 31-godišnjoj Austrijanki ovo je nakon podija u Söldenu definitivni dokaz odlične forme.

"Moja prva vožnja nikako nije bila dobra. Napravila sam veliku pogrešku, no uspjela sam nastaviti vožnju i stići do cilja. Uoči druge vožnje svejedno sam vjerovala u pobjedu, no znala sam da sve mora sjesti na svoje mjesto. Bilo je jako teško. Srce mi je jako lupalo sve do kraja. Bilo bi mi puno lakše da nije bilo one pogreške", prokomentirala je netom nakon vožnje zadovoljna Viktoria Rebensburg.   

Pobjednica u Söldenu, Lindsey Vonn, završila je tek na 12. mjestu, nakon što je u drugoj vožnji morala popravljati velik vremenski zaostatak i čak 21. mjesto na kraju prve vožnje. 

Treće mjesto u utrci zauzela je Amerikanka Julia Mancuso. Amerikanci su konačno dočekali domaću skijašicu na podiju nakon dugih sedam godina. Podsjetimo, posljednji puta to je uspjelo Kristini Koznick još 2004. godine. 

Osim odlične vožnje Anne Fenninger, koja je sa startnim brojem 19. dogurala do ukupnog 4. mjesta, valja spomenuti također i vrlo dobru Laru Gut. Nakon što je prvu vožnju odvezla iznimno dobro, te završila na drugom mjestu, u konačnici je ipak malo pokvarila rezultat plasiravši se na još uvijek vrlo dobro peto mjesto. 

Hrvatska reprezentativka, Sofija Novoselić, na žalost nije uspjela završiti prvu vožnju, no već sutra ju očekuje slalomska utrka te novi ispit mogućnosti. Nakon toga Sofija će nastaviti s američkom turnejom.  

Konačni poredak prvih 10 skijašica:

1. REBENSBURG Viktoria (GER) 2:11.25
2. GÖRGL Elisabeth (AUT) +0.33
3. MANCUSO Julia (USA) +0.44
4. FENNINGER Anna (AUT) +0.50
5. GUT Lara (SUI) +0.81 
6. KARBON Denise (ITA) +0.89
7. MAZE Tina (SLO) +1.28
8. DUERR Lena (GER) +1.33
9. KÖHLE Stefanie (AUT) +1.54
10. LINDEL-VIKARBY Jessica (SWE) +1.62
...
NOVOSELIĆ Sofija (CRO) - nije završila nastup u prvoj vožnji 

Rezultati, analiza utrke (.pdf dokument) 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 264149
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr