NATJECANJA

»

SKIJANJE

24.11.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva FIS Alpine

 

Lake Louise S (m) i Aspen VSL (ž) - najava utrka

Na početku tzv. sjevernoameričke turneje najbolji skijaši svijeta danas u sklopu FIS Svjetskog kupa voze spust Lake Louisea (CAN), dok je kod skijašica na rasporedu veleslalom Aspena (USA).

Prvi spust skijaša u novoj sezoni Svjetskog kupa, ujedno i prva utrka u brzim disciplinama u novoj sezoni općenito, zakazan je za 11:30 h lokalno tj. 19:30 h (srednjeeuropsko vrijeme) te uz najavljeni izravni TV prijenos i na HTV 2. Utrka se vozi na "Mens Olympic/East Summit" stazi sa startom na 2.491, ciljem na 1.690 mnv te uz dužinu staze od 3.106 metara.

Za sam start utrke prijavljeno je 69 skijaša iz 19 zemalja. Hrvatski predstavnici na utrci, Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim, na stazu će sa startnim brojevima 31 odnosno 62. Prošlosezonski spustaški pobjednik Svjetskog kupa, Klaus Kröll (AUT), za utrku ima startni broj 21. A odmah za njim na stazu ide i prošlosezonski superveleslalomski pobjednik Lake Louisea Aksel Lund Svindal (NOR).

Prošlosezonskog spust pobjednika Lake Louisea Didiera Cuchea (SUI) na stazama Svjetskog kupa nema više po umirovljenju. Dok nema niti prošlosezonskog drugoplasiranog, njegovog sunarodnjaka Beata Feuza, koji propušta čitavu aktualnu sezonu zbog problema s koljenom baš kao niti Bode Millera (USA), koji još nije spreman za povratak također nakon proljetnog zahvata na koljenu.

Ivica Kostelić kao najbolji rezultat spusta Lake Louisea u karijeri ima upisano 11. mjesto iz 2010. godine. Dok je Natko Zrnčić-Dim bodove na spustu Lake Louisea osvajao za sada samo jednom uz 25. mjesto iz 2009. godine.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

---

Skijašice prvi vezani vikend 'tehničkih' natjecanja u američkom Aspenu započinju drugim veleslalomom sezone. Za start utrke prijavljene su 64 skijašice iz 19 zemalja. Među njima je i Sofija Novoselić koja će na stazu u prvoj vožnji posljednja, sa startnim brojem 64. Utrku sa startnim brojem 1 otvara Viktoria Rebensburg (GER). Startni broj 2 ima Tina Maze (SLO). A startni broj 3 - ipak na vrijeme koliko-toliko oporavljena Lindsey Vonn (USA). 

Startovi vožnji zakazani su za 10:15 odnosno 13:15 h lokalno (18:15 odnosno 21:15 h po našem vremenu), uz izravni TV prijenos samo na stranim TV postajama. Staza je "Lower Ruthie's Run" sa startom na 2.865 te ciljem na 2.490 mnv. Dok su za postavke vožnji zaduženi G. Obkircher (AUT) i S. Costazza (ITA).

Pobjedu na veleslalomu Aspena prošle je sezone odnijela V. Rebensburg ispred Elisabeth Görgl (AUT, startni broj 7) i Julije Mancuso (USA, startni broj 9). Dok je sezonu ranije slavila Tessa Worley (FRA, startni broj 6).

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 191761
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr