19.09.2011.      

Autor: Ivan Kašuba 

Snijeg zabijelio Alpe i Dolomite

Alpe su tokom noći i jutra zablistale u pravom zimskom ruhu. Dolazak zime sve je bliže, a veseli i činjenica da snijeg na većini skijališta i dalje pada.

Nakon dužeg "sušnog" razdoblja, noćas i tijekom jutra, snijeg je zabijelio veliku većinu austrijskih i jedan dio talijanskih skijališta. Najavljeno zahlađenje i mogućnost snježnih oborina prvo je osjetio Tirol s dijelom talijanskih Dolomita, zatim austrijski Salzburg i Steiermark te jedan dio Koruške.

Iako je u prosjeku palo samo nekoliko centimetara snijega, neka skijališta izgledaju kao usred zime. Od poznatih skijališta u Austriji sniježilo je na skijalištima Flachau, Zauchensee, Kitzbühel, Scheffau, Obertauern, Schladming, Saalbach-Hinterglemm, Kronplatz, Sexten, a također i na glečerima Mölltaler, Hintertux, Stubai, Sölden, Kaprun i Pitztal.

Novi snijeg svakako je dobrodošao za sve glečere gdje je u prosjeku palo oko 40 centimetara snijega. Glečeri su već s nestrpljenjem čekali ovakvu prognozu radi skorog otvaranja svojih staza. Također, polako se približava i otvorenje sezone Svjetskog skijaškog kupa, pa su nove količine snježnih oborina u svakom pogledu dobrodošle (slika dolje).

U priloženoj galeriji možete pogledati kako je to izgledalo jutros na nekim od poznatijih alpskih skijališta.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 21. rujna 2011.   07:56h

    Član od:
    30.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ja sam spreman a opremu nek bruse susedi ja bum stazu , Ski heil !
  • Objavljeno: 19. rujna 2011.   19:36h

    Član od:
    09.11.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska,

    " Jeee, konačno neke lijepe vijesti!! Moramo polako početi brusiti rubnike. Hm, već mi miriši snijeg kad vidim ove slike! "
    (Član miki2)

    Moje skije su spremne :D
  • Objavljeno: 19. rujna 2011.   14:17h

    Član od:
    07.11.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Pula

    Jeee, konačno neke lijepe vijesti!! Moramo polako početi brusiti rubnike. Hm, već mi miriši snijeg kad vidim ove slike!

Prikazano 3 od 3 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 280354
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr