15.04.2014.      

Autor: Goran Vukelić 

U Italiji skijanje i za Uskrs

Po okončanju uskrsnih blagdana i većina će skijališta završiti sezonu.

Iako smo dobrano "zagazili" u proljeće, pojedina talijanska skijališta su još uvijek otvorena i čekaju skijaše koji su odlučili uskršnje blagdane provesti na snijegu. Popularni Kronplatz je zbog blizine, ali i dobrih snježnih uvjeta, jedan od mogućih izbora za one koji se još uvijek nećkaju. Snijega ima do 1 m, a otvoreno je još respektabilnih 60% žičara. Sezona će okončati s 21. travnjem, dok će recimo u Cortini d'Ampezzo potrajati do 1. svibnja, ali uz puno manji opseg skijališta u radu.

Isplati se potegnuti i do Passo Tonalea gdje je u pogonu 17 ski staza, a sezona će zahvaljujući ledenjaku Preseni potrajati do lipnja. Na ledenjaku je trenutačno preko 5,5 m snijega, dok ga je na ostatku skijališta između 80 i 150 cm.

Do 4. svibnja radi i Val Senales na čijem ledenjaku ima preko 3 m snijega, dok je od bližih skijališta u pogonu jedino Sella Nevea koja bi trebala raditi do 27. travnja. Trenutačno je tamo otvoreno 93% ski staza.

Vremenska prognoza do sredine tjedna obećava temperaturne minuse i pokoji centimetar snijega na talijanskim skijališta, nakon čega bi trebalo doći do rasta temperature i promjenjivih vremenskih prilika. Nakon toga će se broj otvorenih skijališta drastično smanjiti, a zagriženi će skijaši čekati otvaranje Passo Stelvia najavljeno za kraj svibnja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 261042
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr