16.12.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Val Gardena S (m) i Courchevel SL (ž) - najava utrka

Sutrašnji dan u sklopu FIS Svjetskog kupa donosi 'klasični' spust skijaša u Val Gardeni (ITA) te slalom skijašica u Courchevelu (FRA).

Kada ste dio skupine 16. do 30. spustaša sa spustaške tzv. FIS WCSL liste, za svaki spust 'zadesiti' vas može startni broj od 1 do 7 ili broj od 23 do 30. U toj je skupini trenutno Ivica Kostelić. A ždrijeb mu je za sutrašnji spust Val Gardene dodijelio - startni broj 1!

Aktualni ukupni pobjednik Svjetskog kupa otvorit će tako jedan od onih legendarnih spusteva FIS Svjetskog kupa, spust na stazi "Saslong" sa startom na 2.249, ciljem na 1.410 metara nadmorske visine i dug respektabilnih 3.446 metara. Dok će startni broj Natka Zrnčić-Dima za sutrašnju utrku biti broj 48 od sveukupno 65 skijaša iz 16 zemalja svijeta prijavljenih za utrku.

Sam start utrke zakazan je za 12:15 h. Uz najavljeni izravni TV prijenos na HTV 2.

Spust Val Gardene treći je kod skijaša u aktualnoj sezoni Svjetskog kupa. A na prethodna dva, podsjećamo, pobjede su odnijeli u Lake Louiseu i Beaver Creeku Didier Cuche (SUI) te Bode Miller (USA).

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

Skijašicama je zbog trenutno obilatog snijega koji pada, i padat će u Francuskoj, u Courchevelu program natjecanja 'obrnut' u odnosu na onaj izvorni. Pa bi one tako sutra umjesto veleslaloma trebale voziti slalom. A u nedjelju umjesto slaloma veleslalom.

Hoće li i sutrašnji slalom iznova donijeti potpunu dominaciju Marlies Schild (AUT) preostaje nam tek vidjeti. No sama utrka svojom je prvom pa drugom slalomskom vožnjom zakazana za 10:45 pa 13:30 h. Uz postavku prve vožnje od strane P. Statsnog (CZE) te druge vožnje od strane R. Soularda (SWE), i uz izravni TV prijenos samo na stranim TV postajama.

Staza za slalom u Courchevelu zove se "Stade Emile Allais". I kreće sa 2.010, a cilj joj je na 1.820 metara nadmorske visine.

U samu utrku slaloma Courchevela sa starta bi u prvoj vožnji trebalo krenuti 65 skijašica iz 15 zemalja svijeta.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

U aktualnom krugu Skijanje.hr kladionice, podsjećamo, prognozirate samo pobjednički podij spusta Val Gardene, ne i slaloma Courchevela. A također podsjećamo da će najuspješniji prognozeri, za superveleslalom i spust Val Gardene zbrojeno, biti nagrađeni - najuspješniji(-a) s 2 jednodnevne ski karte za Nassfeld, drugo-, treće- i četvrtoplasirani(-a) s po 2 ulaznice za Vip Snow Queen Trophy slalomski spektakl na Sljemenu!

-.--.-

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 908355
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr