NATJECANJA

»

SKIJANJE

20.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva Skijanje.hr

 

Val Gardena, S (m) i Val d'Isere, S (ž) - najava utrka

Natko Zrnčić-Dim jedini je hrvatski predstavnik na sutrašnjem spustu Svjetskog kupa u Val Gardeni (ITA). Skijašice svoj spust voze u Val d'Isereu (FRA).

U posljednji spust FIS Svjetskog kupa u Beaver Creeku (CO, USA) Natko je krenuo još sa startnim brojem 59. A već sutra, u prestižni spust Val Gardene (ITA), Natko će krenuti sa startnim brojem 41.

Utrka je na rasporedu od 12:15 sati (HTV 2), na "Saslong" stazi koja za spust kreće na 2.249 mnv, cilj joj je na 1.410 mnv, a dužina tek nešto manja od 3 i pol kilometra, točnije 3.446 metara. Za start na sutrašnjoj utrci prijavljeno je 70 skijaša iz 19 zemalja.

Spust u Val Gardeni treći je spust sezone, pretposljednji u kalendarskoj 2013. A na službenim treninzima dominirali su Aksel Lund Svindal (NOR) i Erik Guay (CAN).

U hrvatskim redovima u ulozi trenera/savjetnika za brze discipline jedna je od najvećih legendi ove utrke, dvostruki pobjednik utrke Kristian Ghedina (ITA). "Luda" prošlosezonska utrka pripala je Stevenu Nymanu (USA) ispred Roka Perka (SLO) i Erika Guaya. A Aksel Lund Svindal na "Saslongu" ne da još u Svjetskom kupu nema niti jednu spustašku pobjedu, već nema niti jedan spustaški plasman na pobjednički podij do sada.

Natko Zrnčić-Dim na spustu Val Gardene odličan 2010., tada s plasmanom na 21. mjesto. Na ovosezonskim treninzima jednom 18., jednom 36.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

---

Spust u Val d'Isereu skijašice voze na "Oreiller, Killy" stazi sa startom na 2.547 metara, ciljem na 1.810 mnv te u dužini od 2.900 metara.

Njihova utrka na rasporedu je od 10:30 sati, uz nastup samo 51 skijašice iz 13 zemalja.

Na utrci nastupa i Lindsey Vonn (USA, startni broj 19), koja je na treninzima na drugom treningu upisala drugo vrijeme, uz samo 4 stotinke sekunde sporije vrijeme u odnosu na Dominique Gisin (SUI).

Sjajna Amerikanka na spustu Val d'Iserea u karijeri je sakupila tri pobjede, i to 2005., 2006. i 2010. godine. Dok je prošle sezone na utrci slavila Lara Gut (SUI) ispred Leanne Smith (USA) te Nadje Kamer (SUI).

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 234670
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr