NATJECANJA

»

SKIJANJE

21.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Val Gardena, S (m): Guay potvrdio treninge, Jansrud 2.

Erik Guay (CAN) stigao je danas u Val Gardeni (ITA) do svoje druge pobjede na nekom od spusteva FIS Svjetskog kupa, potvrdivši sjajnu formu najavljenu već na treninzima. Natko Zrnčić-Dim za preko sekunde van bodova.

Dugih tek nešto manje od 7 godina Erik Guay čekao je na svoje novo slavlje na utrkama spusta FIS Svjetskog kupa. U tom "međuprostoru" čak je osam spust utrka završavao na pobjedničkim podijima! No druga pobjeda stigla je, eto, tek danas na spustu Val Gardene. Potpuno zasluženo, na uobičajeno neravnom "Saslongu", kojega Guay, međutim, u posljednje dvije sezone jako voli, jer je i prošle godine utrku ovdje okončao na trećoj poziciji. A tu je bio treći još i sada već dosta davne 2005. godine.

Do same pobjede, nakon uvjetno rečeno "rezerviranijeg" starta, Guay je danas definitivno stigao u središnjem i završnom dijelu staze. Stekavši ondje malenih, ali sasvim za pobjedu dostatnih 0.12 sek. prednosti u odnosu na Kjetila Jansruda (NOR) te 0.24 sek. prednosti u odnosu na trećeplasiranog Johana Clareya (FRA). Clarey je, zanimljivo, do sada jedini spustaški podij Svjetskog kupa imao baš iz Val Gardene uz treće mjesto iz 2009. godine. Dok je Jansrud prošle sezone na spustu Val Gardene utrku završio na 4. poziciji.

Upravo na toj, 4. poziciji, ove je godine utrku završio Jansrudov reprezentativni kolega i vodeći skijaš ukupnog poretka Svjetskog kupa Aksel Lund Svindal (NOR). Koji, i unatoč činjenici da je Guayu "uz bok" bio na oba treninga, i opet ne uspijeva u Val Gardeni doći do svojeg prvog makar pobjedničkog podija na utrci spusta (prošle sezone peti, nap.a.). Do tog cilja ovoga mu je puta, doduše, nedostajalo svega 0.05 sek. A do pobjede na utrci svega 0.29 sek.

Sjajan rezultat danas i za Bode Millera (USA), koji je sa startnim brojem 15 osigurao 5. mjesto na utrci, uz vrijeme još svega 0.10 sek. sporije u odnosu na ono Svindalovo. Samo za potvrdu Bodejevih riječi izrečenih još nakon senzacionalnog drugog mjesta veleslaloma Beaver Creeka, kada je ustvrdio da mu do onog skijanja iz ponajboljih dana nedostaju "još samo nijanse".

Šesti je u konačnici završio za Švicarsku Patrick Küng (SUI). Dok će zasigurno veliku nervozu u austrijske redove unijeti činjenica da su spust Val Gardene svi njihovi skijaši završili između 11. i 17. pa potom 20. do 25. pozicije. Sve razloge za zadovoljstvo, uz danas tri skijaša među 10, današnju pobjedu Guaya i jučerašnje drugo mjesto Hudeca imaju zato u Val Gardeni Kanađani.

Natko Zrnčić-Dim, koji je u utrku krenuo sa startnim brojem 41, današnji spust Val Gardene okončao je na 44. poziciji od 64 skijaša u plasmanu, uz 3.65 sek. zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme, ali apsolutno na razini izvedbi s obaju službenih treninga. Dosta preko 2 sekunde zaostatka Natko je na stazi, na žalost, sakupio od trećeg prolaza na stazi pa sve do cilja. Jer je tek koju sekundu nakon minute vožnje njegov zaostatak za Guayom bio 1.18 sek.   

Nakon današnjeg spusta, posljednje natjecanje Svjetskog kupa za skijaše uoči odlaska na božićni odmor sutrašnji je veleslalom u Alta Badiji (ITA).

Konačni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. GUAY Erik (CAN) 1:56.65
2. JANSRUD Kjetil (NOR) +0.12
3. CLAREY Johan (FRA) +0.24
4. SVINDAL Aksel Lund (NOR) +0.29
5. MILLER Bode (USA) +0.39
6. KÜNG Patrick (SUI) +0.63
7. OSBORNE-PARADIS Manuel (CAN) +0.80
8. HEEL Werner (ITA) +0.86
9. HUDEC Jan (CAN) +0.90
10. FILL Peter (ITA) +0.92
...
44. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +3.65

Rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 266519
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr