11.10.2013.      

Autor: Goran Razić

Foto: Kronplatz i Cortina d'Ampezzo webcam

 

Snijeg u Dolomitima. Start sezone 30.11.

Kako je to već uobičajeno, start skijaške sezone u talijanskim Dolomitima počet će 30.11. No već u ovom trenutku veseli činjenica kako su skijaške staze zabijeljene novim snijegom.

U Dolomitima su se (iznad visine od cca 1.700 m) konačno temperature spustile ispod ništice, dok je trenutno aktualna ciklona donijela prve desetke centimetara snijega talijanskim skijalištima. Trenutno je, primjerice, na Kronplatzu -3ºC uz 5-10 cm novog snijega. Slična situacija je i u Cortini d'Ampezzo, Val Gardeni, ali i ostalim skijalištima koja već u niskom startu iščekuju start nove skijaške sezone. 

Naime, proizvodnja umjetnog snijega u ovom trenutku (izuzev testnog puštanja topova u rad) još uvijek nije krenula, no ukoliko posluže temperature već ovaj mjesec prve staze trebale bi biti zasniježene. 

-.--.-

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1713854
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr