Skijanje.hr

04.01.2008.      

Autori: Elinka Barišić, Matija Kralj 

19-godišnjakinja smrtno stradala pod lavinom

19-godišnja skijašica iz Beča smrtno je stradala od posljedica naleta lavine, i to u četvrtak u predvečernjim satima, kako javlja austrijska ORF televizija.

Do tužne nesreće s fatalnim posljedicama došlo je na Krippensteinu (okrug Gmunden). A u samoj nesreći involvirane su bile i još tri mlađe muške osobe, no njih lavina u konačnici nije stajala života, budući da su se dečki sami uspjeli izvući iz "obruča" zatrpanog snijega.

Tragičnu smrt mlade djevojke, međutim, spriječiti na žalost nije uspjela ni brza reakcija očevitca-djelatnika lokalne žičare, a koji je u rekordnom roku, nakon što je vidio kako se na mlade skijaše s padine odvaja velika ploha snijega, alarmirao preko 20 djelatnika austrijske Gorske službe spašavanja. Nesretna djevojka preminula je još na samom mjestu nesreće.

Ova tragedija u Austriji jučer i danas, na žalost, nikako nije bila jedina te vrste. U još trima (!) različitim incidentima izazvanim lavinom smrtno su stradali i jedan 53-godišnji turni skijaš, kao i još jedan 50-godišnjak, dok je i danas još jedna osoba udar lavine preživjela bez ozljeda.

Koristimo stoga i ovaj tužni povod da sve hrvatske ljubitelje skijanja, kao i sve naše čitatelje, osobito uoči nadolazećeg tzv. skijaškog "hrvatskog tjedna", još jednom podsjetimo na potrebu kvalitetne informiranosti o lavinama, uz skromnu pomoć primjerice možda i slijedećih članaka iz bogate baze Skijanje.hr-a:

Lavine   
Lavine - oprema
Lavine - zaštita i spašavanje   

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1338246
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr