Skijanje.hr

23.04.2009.      

Autor: Goran Vukelić 

Amerikanci otkrili "tajno oružje" za Vancouver

Potpuno novi trening centar trebao bi pomoći američkim skijašima i snowboarderima u osvajanju što više medalja na Zimskim olimpijskim igrama 2010. u Vancouveru.

-.--.-ussaAmerički skijaški i snowboard savez (USSA) objavio je da će njihovo "tajno oružje" za Zimske olimpijske igre 2010. u Vancouveru biti uskoro otkriveno javnosti. Točnije, radi se o potpuno novom trening i edukacijskom centru u Salt Lake Cityju koji bi trebao biti svečano otvoren 1. svibnja.

-.--.-ussa"Centrom izvrsnosti" naziva se ovaj kompleks gdje će pod jednim krovom biti objedinjeno sve što jednom sportašu treba u pripremi za natjecateljsku sezonu. Na jednom će se mjestu moći tako okupiti sportaši, treneri, stručno vodstvo reprezentacija, pomoćno osoblje, skijaški klubovi, volonteri, sponzori…, svi koji imaju bilo kakve veze sa snježnim sportovima u SAD-u.

Na gotovo 8.000 četvornih metara smjestit će se: sportska dvorana, teretana i prostor za aerobni trening, rampe i trampolini za freestyle skijaše i boardere, centar za opuštanje i oporavak, centar sportske prehrane, psihološki i biomehanički sportski laboratorij, edukacijski i komunikacijski centar, servisni centar… Svaki će se korak treninga snimati kamerama kako bi se odmah mogao analizirati, a posebni će uređaji pratiti napredak svakog pojedinog sportaša. Sva znanja koja se prikupe prosljeđivat će nacionalnim ski klubovima.

-.--.-ussaCentar je izgrađen u Salt Lake Cityju u kojem su 2002. održane Zimske olimpijske igre, u blizini skijaških i sportskih terena. Prema riječima trenera i vodećih ljudi tamošnjeg skijaškog saveza, centar se otvara u idealno vrijeme kako bi pomogao američkim sportašima u pripremama za Vancouver sljedeće godine. Osim na sportskom planu, sa natjecateljima će se raditi i na edukacijskom i psihološkom planu, pripremat će ih se za život poslije sportske karijere, usmjeravati ih u zanimanja koja sami odaberu…

Centar je izgrađen novcem prikupljenim kroz poseban fond pokrenut još 1999. godine. Sponzorima, ali i svima američkim osvajačima olimpijskih i svjetskih medalja iz zimskih sportova počast je odana "alejom slavnih" na ulazu u centar gdje su prikazane njihove slike te postignuća i zasluge.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2443357
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr