NATJECANJA

»

SKIJANJE

13.03.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Lenzerheide SG (ž): Gut pobjeda i mali, Fenninger veliki Globus

Drugom pobjedom u dva dana Lara Gut (SUI) na domaćem terenu do malog Globusa u superveleslalomu. Anna Fenninger (AUT) drugim mjestom riješila sve dvojbe o velikom Kristalnom globusu.

Sigurna, vrlo uvjerljiva izvedba i Lara Gut nakon superveleslaloma u Lenzerheideu u svoj ormar trofeja posprema i prvi Kristalni globus karijere - onaj mali superveleslalomski. Donijeli su joj to vožnja bez kalkulacija, iako je i za njih s obzirom na prednost u odnosu na Fenninger mjesta još i bilo, vrijeme 1:17.14 te ciljnih 0.61 sek. prednosti u odnosu na Fenninger. Do trećeg mjesta i šestog pobjedničkog podija sezone u Svjetskom kupu uz 0.95 sek. zaostatka u odnosu na vrijeme Gut stigla je za Sloveniju Tina Maze.

U superveleslalomskom poretku Svjetskog kupa Gut pobjeđuje uz konačnih 448 osvojenih bodova i uz četiri ovosezonske pobjede. Anna Fenninger superveleslalomska druga uz 357 bodova, ozlijeđena Tina Weirather (LIE) ostala je treća uz 310 osvojenih bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa svoj prvi veliki Kristalni globus karijere te prvi austrijski ženski veliki Kristalni globus nakon Nicole Hosp i 2007. godine Anna Fenninger osigurava uz trenutnih 1.271 bod. I za još dvije utrke i teoretski nedostižnih 215 bodova prednosi u odnosu na trećeplasiranu Laru Gut te uz 91 bod prednosti na jučer ozlijeđenu i definitivno van konkurencije u Lenzerheideu Mariu Höfl-Riesch (GER).

"Jednostavno sam bez teksta, osvojiti Svjetski kup - to je tako cool. Danas sam se na startu osjećala sjajno, i napokon mi je uspjelo odskijati ono što i zaista mogu. I onda činjenica da je to još bilo dovoljno i za ostvarivanje ovog velikog cilja - to je jednostavno nevjerojatno!

Olimpijska pobjeda jedna je od najvećih stvari koje se uopće u sportu može postići. I da, priznajem da me ona potpuno oslobodila. Nakon toga sve se činilo puno lakšim. Iako sam još jučer uoči utrke po pitanju mogućeg osvajanja velikog Globusa osjećala popriličnu dozu nervoze", prve su riječi kojima je Fenninger prokomentirala svoj veliki uspjeh.

Za sutrašnji dan u Lenzerheideu je predviđen Nations Team Event. A daljnji plan utrka u subotu potom donosi slalom skijašica i veleslalom skijaša. Dok u nedjelju slijede veleslalom skijašica i slalom skijaša.

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. GUT Lara (SUI) 1:17.14
2. FENNINGER Anna (AUT) +0.61
3. MAZE Tina (SLO) +0.95
4. SCHMIDHOFER Nicole (AUT) +1.08
5. STERZ Regina (AUT) +1.45
6. FANCHINI Nadia (ITA) +1.59
7. HÜTTER Cornelia (AUT) +1.86
8. REBENSBURG Viktoria (GER) +2.07
9. KLING Kajsa (SWE) +2.08
10. MANCUSO Julia (USA) +2.20

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 127409
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr