NATJECANJA

»

SKIJANJE

07.12.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Beaver Creek SG (ž): Vonn gazi dalje

Lindsey Vonn (USA) sitgla je danas na domaćem snijegu Beaver Creeka i do svoje četvrte pobjede na ovosezonskoj četvrtoj utrci u brzim disciplinama FIS Svjetskog kupa kod skijašica.

Lindsey Vonn i po 46. je puta u karijeri pobjednica neke od utrka FIS Svjetskog kupa.

Niti na "Birds of Prey" stazi, u susjedstvu svojeg obližnjeg Vaila, 27-godišnja Amerikanka nije dozvolila ikakve promjene u odnosu na odnos snaga kojeg je uspostavila još proteklog produženog vikenda u kanadskom Lake Louiseu. I danas uz pokoju nesigurnost uslijed velike agresivnosti, nakon ne najbržeg posljednjeg prolaska na stazi, Vonn je opet utrku riješila u završnom dijelu staze. Stigla do vremena 1:10.68. Te najbližu pratiteljicu, ovoga puta Fabienne Suter (SUI), iza sebe ostavila za 37 stotinki sekunde.

Još sa startnim brojem 2 odličnu vožnju na "Birds of Prey" stazi prikazala je i još jedna Švicarka, Martina Schild, koja je utrku u konačnici završila na četvrtom mjestu, uz 90 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na Vonn. Dok se na treće mjesto na utrci, nakon što je bila druga na prvom superveleslalomu sezone u Lake Louiseu, probila Anna Fenninger iz Austrije.

Superveleslalom skijašica u Beaver Creeku danas je vožen po prekrasnom, sunčanom vremenu. Uz u odnosu na jučerašnjih muških -18, danas ipak 'pitomijih' svega -10 stupnjeva Celzijusa.

Od djevojaka koje danas svojom vožnjom nisu uspjele obuzdati teren i postavku superveleslalomskih vrata "Birds of Prey" staze najzvučnije 'žrtve' bile su Viktoria Rebensburg (GER) i Lara Gut (SUI). Ali i Elena Fanchini (ITA).

Maria Hoefl-Riesch (GER) nakon petog mjesta superveleslaloma Lake Louisea današnji drugi superveleslalom nije uspjela završiti među 20 najboljih. Baš kao niti Anja Paerson (SWE). Švicarsko zadovoljstvo uz drugoplasiranu Suter i četvrtoplasiranu Schild upotpunile su još i Fraenzi Aufdenblatten i Dominique Gisin na završnom šestom i sedmom mjestu. Dok je dva austrijska mjesta u najboljih pet utrke uz Annu Fenninger popunila još petim mjestom i Andrea Fischbacher.

Sutra je u Beaver Creeku na rasporedu slalom skijaša.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. VONN Lindsey (USA) 1:10.68
2. SUTER Fabienne (SUI) + 0.37
3. FENNINGER Anna (AUT) + 0.41
4. SCHILD Martina (SUI) + 0.90
5. FISCHBACHER Andrea (AUT) + 1.23
6. AUFDENBLATTEN Fraenzi (SUI) + 1.24
7. GISIN Dominique (SUI) + 1.25
8. MANCUSO Julia (USA) + 1.48
9. LINDELL-VIKARBY Jessica (SWE) + 1.64
10. GOERGL Elisabeth (AUT) + 1.66

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 572169
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr