NATJECANJA

»

SKIJANJE

09.03.2013.      

Autor: Goran VukelićFoto: Goran Razić 

Ligety: "Sezona iz snova koja će se teško ponoviti"

Ted Ligety je pobjedom u Kranjskoj Gori osigurao svoj četvrti veleslalomski globus. Sezona je ovo iz snova za Amerikanca koji iz nje izlazi bogatiji i za tri zlata sa Svjetskog prvenstva u Schladmingu.

Pod tmastim se oblacima probudila danas Kranjska Gora, a kiša koja je počela sipiti nedugo prije početka veleslalomske utrke Pokala Vitranc samo je pojačala nelagodan osjećaj dana kojeg bi najbolje bilo provesti u krevetu. No, barem jedna osoba je današnji dan na Podkorenu vidjela kroz ružičaste naočale. Tedu Ligetyju je zasjalo sunce nakon što je prošao ciljem u drugoj vožnji. Peta pobjeda u slovenskom skijalištu, osiguran četvrti veleslalomski globus, a dodajte uz to tri zlata sa Svjetskog prvenstva u Schladmingu i eto razloga zašto je ovu sezonu ocijenio kao onom iz snova.

"Da, zbilja sezona iz snova. Ne vjerujem da će ovako nešto ponoviti", ocijenio je Amerikanac. "Cijelu sam sezonu skijao dobro, osvajao prva mjesta, ali nikako se nisam uspijevao odlijepiti u poretku veleslaloma. Stvar je u tome što je Hirscher redovito završavao tik iza mene. Pobjeđivao sam s velikim razlikama, ali nažalost ne dobivate dodatne bodove za to", kaže uz smiješak Ligety i dodaje: "Još ću raditi na svom skijanju, ali neminovno je za očekivati da će me Hirscher i Pinturault uskoro dostići. Mlađi su, imaju puno više prostora za napredak."

-.-Goran Razić-.-

A da Ligetyrazmišlja dobrano unaprijed govori i činjenica da je nekoliko dana prije utrka u Kvitfjellu proveo u Sočiju. "Trenirali smo s Rusima na stazama na kojima će se sljedeće sezone voziti olimpijske utrke. Vozili smo superveleslalom i veleslalom. Odlično je to jer još nitko nije skijao tamo. Dobro je doći na stazu sa saznanjem da si već skijao tamo, da poznaš stazu."

No, do Zimskih je olimpijskih igara još daleko. Do kraja sezone Ligety će voziti sve utrke, a nakon toga "...letim na Grenland. Sa Warrenom Millerom ću snimati film, planiramo ozbiljni heliskiing."

Iza Ligetyja je danas završio Marcel Hirscher. No, nema nezadovoljstva. S novih je osamdeset bodova malo odmakao u ukupnom poretku Akselu Lund Svindalu koji ih je danas osvojio duplo manje.

-.-Goran Razić-.-

"Svindalu je danas bilo teško ići brzo, prekrupan je za to. Otuda i njegove greške. No, ja sam odlučio biti usredotočen samo na ono osnovno – dobro skijanje. Hvala svima koji su uspjeli pripremiti stazu za utrku jer ovih 80 bodova mi puno znači", otkriva Austrijanac koji sada ima 69 bodova prednosti pred Norvežaninom.

To bi sutra moglo prilično narasti jer skija se slalom u kojem je Hirscher briljantan. "Imam dobre šanse , ali ništa ne treba uzeti zdravo za gotovo. Recimo, uz moj kiks, Felix Neureuther bi mogao uzeti slalomski globus. Ništa još nije gotovo."

-.-Goran Razić-.-

Na trećoj je stepenici podija završio Alexis Pinturault. Nadovezao se ovaj uspjeh na pobjedu u veleslalomu u Garmisch-Partenkirchenu otprije dva tjedna. "Dobar je ovo rezultat, pogotovo što je bilo teško skijati danas. Bilo je puno kiše uz zasoljen snijeg. Trudit ću se nastaviti ovako i ubuduće", kratak je bio Francuz.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 15. ožujka 2013.   07:41h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Joj da, zaboravio kući pogledati to. Mislim da znam o čemu se radi, to je neka superstrma padina kontra redovne rute... Valjda ću se sjetiti.
  • Objavljeno: 15. ožujka 2013.   07:24h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Skokovi su ludi....strava!! Kuler mi je najači, kao svi nešto gledaju, a žicar se zaleti i hop.
    Imaš pod temom video klipovi S Couloir s Aiguille Du Midi. Čini mi se da ispadneš isto na Vallee Blanche, ali je pristup vrlo zanimljiv!!
  • Objavljeno: 14. ožujka 2013.   21:27h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Evo Danko, za tebe i mene par načina na koji bi mogli probati riješiti problem ulaska u Corbetov kuloar (jer ostalo je komad kolača, tj. pis of kejk):
    1. najgori način
    2. instruktorski način
    3. frirajderski način
    4. kulerski način (ne znam tko me snimio, nisam se htio folirati, zbilja), i
    5. profi način

    Pa ti biraj.
  • Objavljeno: 14. ožujka 2013.   09:26h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    " Vjerojatno ipak nije, ali ovo je zasigurno pogled na taj isti kuloar. Nešto manje zastrašujuć. "
    (Član minja)
    I činilo mi se da nije toliko strašno, prema smjeru skija na prvoj fotki. Ne bi se baš usudio ići toliko direktno da se strmina nastavlja. Treba probati....
  • Objavljeno: 14. ožujka 2013.   08:44h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    " Možda je ovo Jelenko?!? Šalim se ali dobra fotka!! "
    (Član Danko17)

    Vjerojatno ipak nije, ali ovo je zasigurno pogled na taj isti kuloar. Nešto manje zastrašujuć.
  • Objavljeno: 13. ožujka 2013.   09:49h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    " Sory dečki , ali Felix je na daskama a snimil ga je njegov frend , i još je rekel ; Geil Ich hab's auf video - Cool imam to na videu . Felix jedini u DSV (Deutscher Skiverband)ski savezu skija na nordica skijama "
    (Član bigdaba)

    Tja, zakleo bi se da je Neuhreuterov glas koji kaže to. I da je ono neka skijašica. OK, ako je Neuhreuter, još bolje!
  • Objavljeno: 13. ožujka 2013.   09:37h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Možda je ovo Jelenko?!? Šalim se ali dobra fotka!!
  • Objavljeno: 13. ožujka 2013.   08:58h

    Član od:
    30.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Sory dečki , ali Felix je na daskama a snimil ga je njegov frend , i još je rekel ; Geil Ich hab's auf video - Cool imam to na videu . Felix jedini u DSV (Deutscher Skiverband)ski savezu skija na nordica skijama

    [Editirano] 13. ožujka 2013. u 09:11h
  • Objavljeno: 13. ožujka 2013.   07:38h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Ne! Felix snima, ženska skija. Dok ne zaroni.
  • Objavljeno: 12. ožujka 2013.   17:55h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    " E pa čekaj malo, Felix samo snima, a dama je... Da nije mlađa Reisch!? Neka Njemačka reprezentativka je. Šta je radio on u šumici sa... "
    (Član minja)

    Felix skija, ne znam tko snima!!


Prikazano 10 od 14 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 219925
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr