Skijanje.hr

11.12.2008.      

Autor: Goran RazićPhoto: Jahorina 11.12., Mario Ilieia 

BIH skijališta odolijevaju dugotrajnom jugu

Situacija na bosansko hercegovačkim skijalištima nije bajna. Dok u Alpama padaju neviđene količine snijega, srce balkana peru kiše te pozitivne temperature.

jahorinaSituacija na Jahorini je osrednja. Iako je snijega bilo dovoljno, učestali jugo i to je uspio otopiti. Za vikend je u planu puštanje u rad svega tri skijaške žičare - Ogorjelice 1, dvosjedežnice Poljice te istoimene vučnice. Ako se situacija drastično pogorša postoji mogućnost da će u pogonu biti samo vučnica Poljice. Nove padaline (na granici kiše i snijega) očekuju se ovih dana.

Prema informacijama s BHski.ba portala situacija na Bjelašnici je također kritična. Snježna podloga je vrlo loša te natopljena vodom. Na donjim dijelovima skijališta temperature imaju pozitivne vrijednosti, dok su na vrhu temperature još uvijek u minusu. Ako se do vikenda situacija znatno ne popravi postoji mogućnost da skijalište neće raditi.

Na Vlašiću skijanja sigurno neće biti još neko vrijeme. Iako je snijega ponešto i bilo, toplo vrijeme i to je ubrzo riješilo. Slična situacija je također i na Blidinju, Brusnici te Kupresu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3215596
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr