Skijanje.hr

13.05.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: B. Miller, Zoom Agence 

Bode Miller napustio američku reprezentaciju

Ekscentrični američki skijaš i bivši ukupni pobjednik FIS Svjetskog skijaškog kupa od iduće će sezone u FIS Svjetskom kupu nastupati kao neovisan skijaš, a ne više kao dio američke skijaške reprezentacije.

29-godišnji Bode Miller kreće tako putem koji je određeni niz godina njegovala njegova danas već "umirovljena" sunarodnjakinja Kristina Koznick, a koja je svoj završni dio karijere provela nastupajući kao neovisna skijašica, u sklopu "Teama Koznick", financijski i sportski više-manje potpuno neovisna o ostatku američke ženske alpske skijaške reprezentacije iako, naravno, još uvijek pod američkom zastavom.

Konačnu odluku Bode Miller donio je nakon ovotjednog sastanka s direktorom američkih alpskih skijaških reprezentacija Jesse Huntom, kao i glavnim trenerom američkih skijaša Philom McNicholom.

"Ovo je bila odluka koju sam uistinu donio teška srca. Bez obzira na sva naša neslaganja u proteklim sezonama, ja sam, naime, 11 godina ipak bio dijelom američkog ski tima i izrazito cijenim odnose koje sam u tom razdoblju izgradio sa svim svojim skijaškim koleg(ic)ama, trenerima, serviserima, sponzorima te svim ostalim ljudima vezanim uz američko natjecateljsko skijanje. No u ovome trenutku zaista ne vjerujem u mogućnost unaprijeđivanja mojeg skijanja do razine koja bi me zadovoljila pod onim pravilima koje mi postavlja Američki skijaški savez. Iako odlazim iz reprezentacije, nastavit ću kao Amerikanac skijati pod američkom zastavom, i svakako ću to nastaviti činiti, kao i do sada, ispunjen velikim ponosom", izjava je Bode Millera koju prenosi SkiRacing.com.

Iz američkog ski tima na ovu su odluku svog najuspješnijeg skijaša reagirali prilično mirno, ostavši pri svojem stavu kako Milleru ne mogu dopustiti ponašanja i pravila toliko posebna u odnosu na ostale američke skijaš(ic)e, da bi zbog njih trajno narušeni mogli ostati kako odnosi unutar reprezentacije, tako i slika koju o američkoj skijaškoj reprezentaciji imaju vodeći ljudi svjetskog natjecateljskog skijanja te međunarodna skijaška javnost i ostale reprezentacije.

Uz ovu sportsku odluku koju je donio, Bode Miller ovih će se dana, inače, dodatno još morati nositi i s tragedijom koja je pogodila njegovu obitelj. Millerov bratić po majčinoj strani, 24-godišnji Liko Kenney, ubijen je, naime, u oružanom sukobu u petak navečer na području Franconije (New Hampshire). Kenney je, kako se saznaje, u policajca s kojim je već duže vrijeme bio u sukobu ispalio četiri hica iz pištolja, ubivši ga te ga potom automobilom i pregazivši, a njemu je potom, nakon što je odbio odložiti oružje, presudio prolaznik, likvidiravši ga policajčevim pištoljem.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2022.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1729907
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Sport-IT
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr