09.11.2006.      

Autor: Matija KraljPhoto: Bode Miller, Pentaphoto 

Bode Miller u novu sezonu kao "timski igrač"

Očito, kako se čini, s velikom promjenom u načinu razmišljanja bivši ukupni pobjednik Svjetskog kupa ulazi u svoju možda i posljednju skijašku sezonu...

U posljednjim medijskim nastupima nepredvidljivi Amerikanac najavio je maksimalno moguće visoke ciljeve u predstojećoj sezoni, potvrdivši, naime, kako mu je cilj srušiti postojeći dosadašnji maksimalni broj pobjeda na utrkama u jednoj sezoni, a kojeg za sada, obojica s po 13 pobjeda, drže veličanstveni Hermann Maier te Ingemar Stenmark.

No uz te ambiciozne najave, kod Bode Millera došlo je, čini se, i do potpune promjene u smislu razmišljanja vezanog uz rad i uvjete bitne za uspjehe u Svjetskom kupu.

Okorjeli solo-igrač, a koji je prošlih sezona trenirao po nekom svome planu i uglavnom dosta distancirano od ostatka američke skijaške reprezentacije te i putovao Europom u svojoj vlastitoj kamp-kućici, sada se je u posljednjim medijskim istupima otvoreno ispričao Američkom skijaškom savezu za svoju krutost u prošlim sezonama te istaknuo važnost zajedničkog treninga s ostatkom američke reprezentacije u ostvarivanju dobrih rezultata.

Miller je ujedno i istaknuo kako će ubuduće pri dolasku na sve utrke biti smješten s ostatkom reprezentacije u hotelima, istaknuvši kako je to jedini način da se dođe do vrhunskih rezultata te otvoreno priznavši kako bez podrške svog matičnog saveza nikada ne bi ostvario one kvalitetne rezultate, a koje je u svojoj bogatoj karijeri ostvario.

Uistinu dosta velika promjena u pristupu natjecanjima i stilu razmišljanja koja, kada je Bode Miller u pitanju, u principu i ne predstavlja neko veliko iznenađenje. No za sve poštovatelje njegova "lika i djela" to je, upravo, djelomično vjerojatno i onaj dio čari i nekonvencionalnosti, koji im se ponekad, uz njegov skijaški talent, po svoj prilici i najviše sviđa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 282357
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr