Skijanje.hr

27.01.2008.      

Autor: Matija KraljPhoto: B. Miller, I. Kostelić; Zoom Agence  

Chamonix, S-K (m) - Pobjeda Milleru, Ivica 2.!

Ivica Kostelić stigao je do drugog mjesta, novog pobjedničkog podija te novih 80 kombinacijskih bodova na današnjoj superkombinaciji FIS Svjetskog kupa u francuskom Chamonixu! N. Zrnčić-Dim također iznova više nego solidan, u konačnici 16., T. Široki 37.

ivica kostelićDanašnje sjajno drugo mjesto, i zamalo ponavljanje prošlosezonske kombinacijske pobjede iz Reiteralma, Ivici Kosteliću donijelo je sjajno osmo mjesto već nakon superkombinacijskog spusta, i odlično treće vrijeme slalomske vožnje.

Konačni zaostatak u odnosu na pobjednika, Bode Millera (USA), za Ivicu je danas iznosio svega 45 stotinki sekunde, a svoju veliku prednost iz spusta u odnosu na Ivicu Bode Miller zadržati je uspio više nego solidnim devetim mjestom (!) slalomske vožnje.

Treće mjesto na pobjedničkom podiju superkombinacije Chamonixa pripalo je Austrijancu Raineru Schoenfelderu (+ 1.34), dok je odličan četvrti bio i Peter Fill (ITA, + 1.66).

Sjajan skok, nakon što su nakon spusta bili izvan 30, zajedničkim najboljim vremenom slalomske vožnje napravili su Jean-Baptiste Grange, te njegov sunarodnjak, Julien Lizeroux (obojica FRA), završivši superkombinaciju na konačnom šestom, odnosno petom mjestu.

Do danas, a od danas trenutno više ne, vodeći čovjek FIS Svjetskog kupa, Benjamin Raich (AUT) kombinaciju Chamonixa okončao je tek na 18. mjestu, a kobno za njega bilo je izrazito loše vrijeme kombinacijskog spusta.

Natko Zrnčić-Dim kombinaciju u Chamonixu okončao je na završnom 16. mjestu, uz 2 sekunde i 92 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na pobjednika, dok je Tin Široki bio 37. (+ 7.82).

Svojim današnjim rezultatom Ivica Kostelić stigao je na četvrto mjesto u ukupnom poretku kombinacije, s osvojenih 176 bodova, a i u ukupnom poretku FIS Svjetskog kupa sada je sjajan deveti (!!!) sa zarađenih 418 bodova!

Bravo, bravo Ivice!

Skijaši sada ostaju u Francuskoj, i kreću put Val d'Iserea, gdje ih predstojećeg tjedna očekuje program identičan onome iz Chamonixa.

Konačni poredak prvih 10 skijaša danas:

1. MILLER Bode (USA) 2:34.58
2. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 0.45
3. SCHOENFELDER Rainer (AUT) + 1.34

4. FILL Peter (ITA) + 1.66
5. LIZEROUX Julien (FRA) + 1.72
6. GRANGE Jean-Baptiste (FRA) + 1.82
7. INNERHOFER Christof (ITA) + 1.84
8. BAUMANN Romed (AUT) + 1.86
9. ALBRECHT Daniel (SUI) + 2.08
10. JERMAN Andrej (SLO) + 2.09
...
16. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 2.92
37. ŠIROKI Tin (CRO) + 7.82

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke dostupni su klikom na link niže, u sklopu službenog FIS-ovog PDF dokumenta.

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5146551
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr