NATJECANJA

»

SKIJANJE

05.02.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Chamonix SK (m): Slavlje Baumanna, Ivica 7., Natko 25.

Romed Baumann (AUT) stigao je danas u Chamonixu do svoje druge superkombinacijske pobjede u Svjetskom kupu u karijeri. Francusko zadovoljstvo Alexom Pinturaultom. Ivica Kostelić 7., Natko Zrnčić-Dim 25.

Prvi puta slast pobjede osjetio je još u Sestriereu (ITA) 22. veljače 2009. godine. A na dovoljno uvjerljiv način Romed Baumann stigao je danas i do svoje druge pobjede u superkombinaciji te druge pobjede u Svjetskom kupu u karijeri općenito.

Komotnu situaciju za današnju pobjedu Baumannu je otvorio spust dio natjecanja. Tada je 26-godišnji skijaš iz Tirola odskijao vrijeme 2:01.58. Uz 70 te 90 stotinki sekunde prednosti ispred Adriena Theauxa (FRA) te Dominika Parisa (ITA). 17. vrijeme slalomske vožnje bilo je potom dovoljno za ukupno slavlje uz vrijeme 2:56.10. I 1.10 sek prednosti u odnosu na drugoplasiranog Francuza Pinturaulta (s 52.35 uvjerljivo najbolje vrijeme slalomske vožnje). Dok je treće mjesto na utrci pripalo Beatu Feuzu (SUI) koji je petom vremenu nakon spusta pridodao 12. slalomsko vrijeme. I za Baumannom na trećem mjestu u konačnici zakasnio za 1.19 sek.

Ivica Kostelić spust dio natjecanja završio je na 19. poziciji, uz 2.81 sek. zaostatka u odnosu na Baumanna. Treće vrijeme slalomske vožnje na stazi Ante Kostelića bilo je potom dovoljno za 7. mjesto na utrci. Uz 25 stotinki sekunde zaostatka do plasmana na pobjednički podij. Te 34 stotinke sekunde zaostatka do mogućeg drugog mjesta na utrci. Za novih 36 bodova u ukupnom i superkombinacijskom poretku Svjetskog kupa.

Natko Zrnčić-Dim spust dio natjecanja završio je na 33. poziciji, uz 3.91 sek. zaostatka u odnosu na Baumanna. A 22. vrijeme slalomske vožnje donijelo mu je ipak 25. mjesto na utrci. Uz 4.44 sek. završnog zaostatka u odnosu na pobjednika utrke. I novih 6 osvojenih bodova.

"Lošom vožnjom spusta nisam uspio ući među prvih 30 pa je onda sasvim drugačija priča i kod slaloma, no i tu sam nezadovoljan svojom vožnjom. Ukratko, oba nastupa su bila loša", komentirao je nakon utrke Natko.

Tin Široki svoj je nastup na superkombinaciji Chamonixa završio u spustaškom dijelu odustajanjem. Dalibor Šamšal, nakon 47. mjesta u spustu, nije završio slalomski dio natjecanja. Dok je Sebastian Brigović natjecanje završio na 37. poziciji. Uz 9.65 sek. zbrojenog zaostatka u odnosu na Romeda Baumanna.

Najbolji skijaši svijeta nakon Chamonixa sada sele u ruski Soči. Gdje će isprobati kroz spust i superkombinaciju nova borilišta spremna za ZOI 2014. godine. U ukupnom poretku Svjetskog kupa Ivica Kostelić sada ima 941 bod. I vodi sa 116 bodova prednosti u odnosu na Marcela Hirschera (AUT) te 148 bodova prednosti u odnosu na Beata Feuza. U superkombinacijskom dijelu Ivica sada, uoči posljednje superkombinacije sezone u Sočiju, ima 236 bodova. Svega 16 bodova više od Beata Feuza.  

Konačni poredak najboljih 10 na utrci:

1. BAUMANN Romed (AUT) 2:56.10
2. PINTURAULT Alexis (FRA) + 1.10
3. FEUZ Beat (SUI) + 1.19
4. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 1.32
4. THEAUX Adrien (FRA) + 1.32
6. DEFAGO Didier (SUI) + 1.42
7. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 1.44
8. FILL Peter (ITA) + 1.51
9. MERMILLOD-BLONDIN Thomas (FRA) + 1.64
10. INNERHOFER Christof (ITA) + 1.81
...
25. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 4.44
37. BRIGOVIĆ Sebastian (CRO) + 9.65
ŠAMŠAL Dalibor (CRO) - nije završio slalom. vožnju
ŠIROKI Tin (CRO) - nije završio spust vožnju

Rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 08. veljače 2012.   07:54h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Ej Apoteka, dugo te nije bilo! Hvala na komplimentu...
    Nisam ti ja gledao uopće SK u Chamu, ali kada je npr. Svindal ispred Ivice u toj disciplini, onda bi jednako rekao za Svindala da je Ivica ispred njega u spustu. Neovisno o drugima, za njega je to loš rezultat. Za Natka bi bio dobar recimo. Za Brigovića fenomenalan! Ali za Ivicu... I to u dijelu sezone kada bi (zakašnjela) forma trebala biti na vrhuncu... Vidjet ćemo na kraju je li dosad imao dosta sreće, kao što je i sam rekao par puta, ili je to jednostavno bilo tako, pa će se nastaviti. Ako bi išao u zonu pametovanja i onoga "da sam ja neko" , rekao bih da možda najbolje da klasične spusteve više i ne vozi ove sezone. Ali to bi bio preuzak pogled na stvari.
  • Objavljeno: 07. veljače 2012.   10:33h

    Član od:
    20.09.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Pula

    @Minja

    Loše!?Sreća!?
    Mišljenja sam da ti o skijanju znaš puno više nego što se može pročitati iz tvog komentara.
    Krenuo je preagresivno u slalomsku vožnju, postigao veću brzinu nego što je htio i to je imalo svoju cijenu.Da je kojim slučajem tu brzinu podigao u središnjem djelu staze rezultat bi bio puno bolji.
    Bodovi su tu, i mislim da nas je opet spopala bolest da ako nije na postolju da je to loše!
    Ima još utrka!
    O skijama se može u nedogled i baš sam jedan dan sa prijateljem raspravljao kako bi izgledao njegov spust da ga odvozi na Headu.
    Ako se dobro sjećam davno je testirao Head i nisu mu odgovarale slalomske skije, žalio se da su pretvrde i zato se nije odlučio na Head.
    Od onda je prošlo dvije-tri sezone i Ivek je "izrastao" u jačeg i potpunijeg skijaša(molim ne shvatiti doslovno), možda je vrijeme za nove testove i promjenu proizvođača?
    No zašto mjenjati nešto što ti donosi najveći dio bodova kroz sezonu!?
    Sa mog gledišta sezona je do sada odlična i tako će završiti, pa bio Ivek treći, drugi ili prvi

    Danas u Jutarnjem:
    "Promjena dobavljača skija nije opcija za Kosteliće. Zadovoljni su ugovorom koji imaju i najvažnijim, slalomskim skijama, a Fischer nema niti jednu partnersku tvornicu od koje bi “posudio” skije za brze discipline."

    [Editirano] 07. veljače 2012. u 10:42h
  • Objavljeno: 06. veljače 2012.   09:45h

    Član od:
    07.11.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Pula

    Još uvijek je prvi i to je najvažnije. Ali vidjet ćemo sljedeću sezonu kako će biti. Morat će proraditi brze discipline ako misli ostati u vrhu
  • Objavljeno: 05. veljače 2012.   22:27h

    Član od:
    08.03.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Dubrovnik

    Skije će morat naći. Je li ovo ivica nije htio dati izjavu ili?
  • Objavljeno: 05. veljače 2012.   17:23h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Jako loše. Ispred Ivice su i neki koje nismo ni vidjeli među slalomskim kolcima. Je li mu ovo najslabiji rezultat u kombinacijama? Ovo mu se moglo desiti i u Kitzu vrlo lako. Potrošio je sreću, morat će naći nešto drugo ako misli ostati na vrhu.

Prikazano 5 od 5 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 313169
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr