09.11.2007.      

Autor: Goran Razić

Izvor: Skipressworld.com

 

Dobar start za sjevernoamerička skijališta

60 cm novog snijega napadalog krajem listopada, te niske temperature, dobra su garancija za novu sezonu. Neka skijališta već su otvorila svoja vrata.

Skijališta Taos, Pats Peak i dr. već odavno dodaju velike količine umjetnog snijega već napadalome prirodnom, kako bi napravili što postojaniju podlogu. Otvorenje očekuju uskoro, baš poput poznatijih Aspena, Jackson Hole-a i Vaila, koji svoja otvaranja planiraju sredinom 11. mjeseca. Za razliku od njih, američki Keystone, Mammoth i Sugar mountain otvorili su svoja vrata skijašima i snowboarderima proteklih dana. Prema izjavama čelnika navedenih skijaških centara, ova otvaranja uranila su oko dva tjedna u usporedbi s proteklom sezonom. Keystone je sezonu započeo s tri sjedežnice, te stazama za početnike i onima za malo vještije skijaše. Skijaška karta, u ovom predsezonskom periodu, stoji 59 USD. Za razliku od Keystone-a, Sugar mountain za cjelodnevno skijanje traži gotovo tri puta manje, 20 - 25 USD.

Otvaranje američkih skijališta svakako je dobar znak i za predstojeće utrke Svjetskog kupa, koje će se, već poslovično, održati u narednom periodu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 265176
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr