22.01.2008.      

Autor: Tomislav Seljan 

Freeride World Tour 2008

Freeride world tour ustanovljen je ove sezone, a svoju će premijeru doživjeti danas u Kaliforniji, na prvom od pet natjecanja predviđenih za ovu sezonu.

Nakon 13  godina održavanja Verbier Xtreme Freeride natjecanja, organizatori i natjecatelji odlučili su da je došlo vrijeme da se učini korak naprijed. Tako će se freerideri od ove sezone natjecati na Freeride World Touru. Nakon pet natjecanja (od čega su tri kvalifikacijska) koja će se održati u najpoznatijim svjetskim freeride odredištima, ove ćemo sezone dobiti prvog profesionalnog svjetskog prvaka u freerideu. Nagradni fond od 300,000 USD najveći je u povijesti freeride natjecanja.

Za prvi Freride World Tour pozivnice je dobilo 44 skijaša i skijašica te bordera i borderica, koji su se proteklih godina dokazali na sličnim natjecanjima. Poziv su prihvatili svi, pa je atraktivnost natjecanja zajamčena. Tako misli i Švicarac Géraldine Fasnacht, jedan od najboljih svjetskih snowboardera i pobjednik Verbier Xtreme-a 2002: "Rideri koji ulaze u Freeride World Tour dobro su poznati i vrlo iskusni. Publika i mediji bez sumnje će vidjeti sjajan show."

Raspored natecanja Freeride World Toura:

1. Nissan Mammoth Challenge (USA) 22.-26. siječnja. 
2. Nissan Russian Adventure - Sochi (RUS), 31.siječnja - 5. veljače
3. Swatch O'Neill Big Mountain Pro, 24. veljače – 2. ožujka
4. Nissan Freeride de Tignes (FRA), 9.-12. ožujka
5. Nissan O'Neill Xtreme - Verbier (SUI), 14.-23. ožujka 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 269890
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr