13.03.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

Garmisch, SL (m): Herbst spasio sezonu Austriji

Pobjedu u posljednjem slalomu sezone odnio Felix Neureuther. Reinfreidu Herbstu slalomski globus. Ivica Kostelić u utrci deseti, u slalomskom poretku četvrti.

Infarktna završnica danas na posljednjem slalomu sezone u Garmisch-Partenkirchenu! Nakon što je točno u podne krenuo konačni obračun u drugoj vožnji slalomski je globus "šetao" iz ruku Reinfrieda Herbsta u ruke Juliena Lizerouxa da bi na kraju ipak završio kod Austrijanca!

Sve je već u prvoj vožnji dalo naslutiti da će borba za slalomski globus biti neizvjesna do samog kraja. Vodeći u poretku slalomaša, Reinfried Herbst, prvu je vožnju završio na 10. mjestu, tek za poziciju bolji od jedinog izazivača Juliena Lizerouxa. Ni u drugom nastupu Austrijanac nije briljirao dok je zato Francuz odvezao, kako se kasnije ispostavilo, drugo najbrže vrijeme druge vožnje i preuzeo vodstvo.

-.-Skijanje.hr-.-

Nakon njih dvojice na startu je ostalo još osam skijaša i ovisno o tome kakva su vremena postizali, slalomski je globus "mijenjao" vlasnika igrajući se sa živcima Herbsta i Lizerouxa. Na kraju, zvijezde su se poklopile za Herbsta (slika gore) koji s konačnim plasmanom na deveto mjesto osvaja mali Kristalni globus u disciplini i spašava "mršavu" sezonu za austrijsku mušku reprezentaciju. Lizeroux je utrku završio na konačnom četvrtom mjestu što znači njegov zaostatak od 22 boda u slalomskom poretku za sezonu 2009/10.

Pobjednikom je u današnjoj utrci izašao Felix Neureuther (naslovna fotografija). Felix je donio radost sebi, ali i gomili domaćih navijača najbržim vremenom druge vožnje. Drugo je mjesto pripalo Manfredu Prangeru koji je bio vodeći u prvoj vožnji, dok je treći završio Andre Myhrer.

-.--.-ivica kostelic

Ivica Kostelić (slika gore) je odvezao prvu vožnju kojoj se nema što zamjeriti osim – nedostatka brzine. Stajalo ga je to tek 19. pozicije nakon prvog dijela današnje utrke. U drugoj ipak bolja Ivičina predstava – s trećim vremenom druge vožnje zauzeo je konačno 10. mjesto. Nažalost, nedovoljno je to bilo da Ivica obrani treće mjesto u slalomskom poretku. Pretekao ga je s pet bodova više Silvan Zurbriggen. Gotova je tako možda i najbolja sezona prvog hrvatskog skijaša; sezona u kojoj je osvojio dva olimpijska srebra, pobijedio u dvije utrke Svjetskog kupa te se još tri puta penjao na podij.

U Garmisch-Partenkirchenu je još ostalo sutrašnje ekipno natjecanje nacija, tzv. Nations Team Event.

Konačan poredak prvih 10 skijaša:

1. NEUREUTHER Felix (GER) 1:43,63
2. PRANGER Manfred (AUT) +0,29
3. MYHRER Andre (SWE) +0,35
4. LIZEROUX Julien (FRA) +0,45
5. JANYK Michael (CAN) +0,55
6. COUSINEAU Julien (CAN) +0,70
7. ZURBRIGGEN Silvan (SUI) +1,03
8. MOELGG Manfred (ITA) +1,29
9. HERBST Reinfried (AUT) +1,74
10. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +1,80

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 281830
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr