12.02.2011.      

Autor: Vida Senci 

Guay: "Bio bih se kladio na Cuchea"

Nakon današnjeg sputa Kanađanin konačno može staviti 'kvačicu' pored svjetskog zlata na svojoj "listi stvari koje mora obaviti".

Erik Guay uzeo je zlatnu medalju u spustu na SP-u u Garmischu. Nešto više od tri kilometara dugu 'Kandahar' stazu Kanađanin je prošao za minutu i 58 sekundi te 41 stotinku, i tako 32 stotinke iza sebe ostavio jednog od najećih favorita Švicarca Didiera Cuchea.

"Ovo je najbolji osjećaj na svijetu. Stvarno je nevjerojatno. Neki od najboljih svjetskih skijaša vozili su poslije mene, no moje vrijeme je i dalje bilo najbolje. Da sam se bio kladio, bio bih stavio novac na Cuchea. Ovo je zaista nevjerojatan dan" oduševljen je bio Guay, dodavši kako je osvajanje jedne od najprestižnijih medalja u skijanju oduvijek bilo na njegovoj "listi stvari koje mora obaviti", te je ovu pobjedu posvetio ozlijeđenim kanadskim reprezentativcima.

"Naša reprezentacija je u posljednje vrijeme prolazila kroz neke dosta teške situacije. Zato je ovo zlato posvećeno svima njima, koji se oporavljaju. Oni će se vratiti."

Inače, Guay je u karijeri slavio na tri utrke Svjetskog kupa, od čega su dvije bile upravo u Garmischu. Kanađanin je posljednji put slavio prošlog ožujka u superveleslalomu, što mu je ujedno donijelo i mali Kristalni globus u toj disciplini.

“Garmisch mi je oduvijek odgovarao. Mislim da još nisam niti svjestan što sam napravio, ali sam jako sretan."

Kako i ne bi bio. Ne samo da je osvojio zlato i ostavio iza sebe Didiera Cuchea, već je zadržao zlato u vlasništu Kanade. Naime, prije dvije godine je isti uspjeh u Val d'Iseru ostvario John Kucera, a zanimljivo i tada je drugo mjesto osvojio Didier Cuche.

“Jako sam sretan ovim rezultatiom. Znao da će biti jako teško uhvatiti mjesto na podiju i zato ne mislim da sam propustio pobjedu, već da sam osvojio drugo mjesto", zadovoljan je bio Švicarac, a istog mišljenja bio je i brončani Christof Innerhofer:

"Vozio sam potpuno bez pritiska jer nakon pobjede u Super G-ju zaista nisam imao što izgubiti. Mogao sam samo sanjati o ovakom SP-u. I drago mi je da je staza zbog viših temperatura bila nešto mekša, jer sam dokazao da znam skijati i u takvim uvjetima" zaključio je Talijan.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 261086
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr