NATJECANJA

»

SKIJANJE

27.01.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Željko Ivnik, arhiva Skijanje.hr

 

Garmisch S (m) i St. Moritz S (ž) - najava utrka

Subota 28. siječnja skijašima donosi šesti spust aktualne sezone Svjetskog kupa u Garmisch-Partenkrchenu (GER). Skijašice svoj peti spust voze u St. Moritzu (SUI).

Kandahar 2 staza u Garmisch-Partenkirchenu staza je koja sutra ugošćuje najbolje spustaše svijeta u njihovom šestom ovosezonskom okršaju za spust bodove. Sam spust, unatoč problemima koje organizatori imaju s pripremom staze, svakako jest jedan od klasika s bogatom povijesti u Svjetskom kupu. Kreće sa 1.690, cilj mu je na 770 mnv, uz dužinu od 3.256 metara.

Za start spusta Garmisch-Partenkirchena sveukupno je prijavljeno 55 skijaša iz 15 zemalja svijeta. I uz izostanak Ivice Kostelića, koji se odlučio za nastup samo na nedjeljnom superveleslalomu, svojeg predstavnika Hrvatska ima u Natku Zrnčić-Dimu, koji će u utrku sa startnim brojem 43.

Start utrke u planu je od 12:00 h, uz postavku H. Schmalzla ispred FIS-a i uz najavljeni izravni TV prijenos na HTV 2. A uoči sutrašnje utrke 'živahno' je u samom vrhu poretka discipline, budući da se Beat Feuz (SUI), Didier Cuche (SUI) i Klaus Kroell (AUT) nalaze u svega 35 bodova razmaka.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

Peti spust sezone za skijašice donosi nam odgovor na pitanje može li Lindsey Vonn (USA) do svoje treće pobjede u petom spust nastupu u aktualnoj sezoni. Nakon dvije startne pobjede u Lake Louiseu (CAN), aktualna 'kraljica spusta' upisala je četvrto mjesto u Bad Kleinkirchheimu (AUT) te drugo mjesto u Cortini d'Ampezzo (ITA).  No svejedno uoči sutrašnje utrke ima već 127 bodova prednosti u odnosu na Elisabeth Goergl (AUT) u poretku discipline.

Spust St. Moritza vozi se na Engiadina stazi sa startom na 2.745, ciljem na 2.040 mnv, a dug je 2.521 metar. Start utrke predviđen je od 10:30 h, uz postavku J. Tischhausera (FIS) i izravni TV prijenos samo na uobičajenim stranim TV postajama.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

Vaše prognoze pobjedničkog podija utrke očekujemo u sklopu tzv. Skijanje.hr kladionice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 239945
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr