Skijanje.hr

23.08.2010.      

Autor: Goran Razić 

Hrvatski učitelji skijanja ograničeni u Austriji

Hrvatski skijaški učitelji mogli bi ove zime naići na probleme prilikom rada na austrijskim skijalištima. Razlog, nova pravila Europske Unije.

Da niti ISIA učiteljska licenca nije baš uvijek rješenje problema za neometan rad hrvatskih učitelja u inozemstvu, dokaz je i posljednji "austrijski" slučaj. Naime, nakon problema u pojedinim talijanskim regijama te već dobro nam znanih francuskih "specijalnih" pravila uvedenih pred više godina, i Austrija je počela s ograničavanjem mogućnosti za rad stranim (čitaj hrvatskim) učiteljima skijanja.

-.--.-Zbog naglog širenja Europske Unije te samim time i povećanim brojem učitelja iz "novih europskih zemalja", Austrijski zbor učitelja skijanja od ove sezone planira ograničiti rad učitelja skijanja na austrijskim skijalištima za sve koji dolaze iz zemalja izvan Europske Unije. Za sada je ovo još uvijek neslužbena odluka, koja bi najznačajniju primjenu mogla imati upravo na skijalištima koja su već tradicionalno popularna među hrvatskim gostima. No kako je upravo to veliki problem, kako za učitelje, tako i za turističke agencije, a samim time i za hrvatske goste, delegacija HZUTS-a već bi sljedećeg mjeseca trebala put Austrije na rješavanje spora. Rasplet će se znati vrlo brzo.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 463781
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr