09.03.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

J. Byggmark: "Tražim povratak među najbolje"

Jens Byggmark, trostruki pobjednik u Svjetskom kupu, vozio je utrku Europskog kupa na Platku.

Sjećate li se Jensa Byggmarka? Šveđanin je u posljednje dvije sezone u Svjetskom kupu tek šest puta uspio doći do bodova u utrkama, ostatak mu je "kartona" ispunjen odustajanjima, izlijetanjima i neulascima u drugu vožnju. Nije ni čudo da mu je startna pozicija pala oko 40. mjesta i da je izašao iz fokusa javnosti. Što se dogodilo s formom čuda od djeteta koje je zadivilo skijaški svijet kada je u dva dana dvaput slavio na slalomu u Kitzbühelu 2007.?

"Posljednje dvije sezone su za mene bile prilično teške, obilježene borbom za povratak u formu", kazivao nam je skijaš iz Tärnabyja dok smo s njim ispijali čaj i čekali start Adriatic Slaloma na Platku. "Nije bilo baš sjajno, nakon dobrog bih rezultata otišao u niz loših. No, sada opet dobro skijam, na treninzima to izgleda dobro samo se još uvijek ne vidi na rezultatima. Sveukupno, nisam prezadovoljan", kaže 24-godišnji Šveđanin i dodaje: "Nadam se da će se to ubrzo promijeniti."

-.--.-

Zadnji je put stajao na podiju prije dvije godine u omiljenom Kitzbühelu, a sada je tek na 36. poziciji među najboljim skijašima svijeta. Upućeni kažu da su ga malo ponijeli dobri rezultati pa je "zaboravio" trenirati, no čini se da je sada priča drugačija, Byggmark je odlučan vratiti se u društvo najboljih. Povratak kreće s utrkama Europskog kupa kakva je proteklog vikenda i održana na Platku.

"Jučer sam po prvi došao na Platak, fascinirao me pogled na more. Staza je lijepa, bit će zanimljivo utrkivati se na njoj. Naravno, nije zahtjevna kao u Svjetskom kupu, no svejedno se veselim utrci. Samo, moram priznati, mislio sam da će ovo biti lijepi izlet na more, a sada je tako hladnooo!", priznao je nasmijani Šveđanin da nije imun na udare primorske bure. Kako bilo, iz Hrvatske odlazi s ostvarenim 12. mjestom na Adriatic Slalomu, zalog dovoljan za početak povratka na pozicije gdje je nekad bio.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 271023
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr